På Karaiskakis-stadion i Pireus tar grekiska Olympiakos emot cypriotiska Omonia i Champions League kvalet. Detta är det första av två möten, där Olympiakos är stora favoriter till att gå vidare. Olympiakos är även favoriter till att slå Omonia i den första matchen, lite väl stora, i mitt tycke. Även om Olympiakos är ett starkt lag så har Omonia varit fruktansvärt svåra att bryta ner, både i ligan och i detta kval. Det kommer de även att vara i denna match och någon storseger för Olympiakos tvivlar jag på.

Olympiakos vann ligan förra säsongs och belönades med en kvalplats till Champions League. De har inte behövs kvala något fram tills nu, så det är bara Omonia som står i vägen för dem. Den grekiska Super League vann Olympiakos komfortabelt, där rivalerna underpresterade stort. Jag tar inget ifrån Olympiakos som fortfarande gjort jobbet förra säsongen och som även denna säsong har börjat starkt. I sin inledningsmatch vann de med 3 - 0 hemma mot Asteras Tripolis, där avbytarna gjorde målen.

Gästerna Omonia är ett väldigt speciellt lag. De har redan slagit ut tre lag på vägen till denna kvalfinal. Först blev det mållöst borta mot Ararat-Armenia, där Omonia gjorde ett mål under den andra förlängningen. Sedan blev det mållöst igen borta mot Legia, där Omonia gjorde två mål under den andra förlängningen. Senast blev det 1 - 1 efter fulltid mot Röda Stjärnan där Omonia till slut vann med 4 - 2 på straffar. Deras spelsätt går ut på att göra det så trångt och så svårt för motståndarna att skapa något.

I den cypriotiska ligan släppte Omonia in bara 13 mål på 23 matcher. Spelstilen liknar väldigt mycket Atletico Madrid, även om kvalitén inte är på samma nivå. Men Omonia är svåra att bryta ner, när de försvarar sig så kompakt med hela laget, hela tiden. Så detta blir ingen promenad i parken för Olympiakos. Omonia kommer att ge allt för att hålla siffrorna så låga som möjligt, för att ha en bättre chans i returmötet. Därmed litar jag på att Omonia klarar av att täcka handikapp linan på +1,5 mål till deras fördel.

Speltips Olympiakos - Omonia:
2 asian hcp +1,5 - odds 1.86 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva - Olympiakos:
José Sá, Rafinha, Ruben Semedo, Ousseynou Ba, Jose Holebas, Andreas Bouchalakis, Mohamed Mady Camara, Mathieu Valbuena, Konstantinos Fortounis, Giorgos Masouras & Ahmed Hassan Koka.

Bekräftad startelva - Omonia:
Fabiano, Tomas Hubocan, Michael Lüftner, Ádám Lang, Jan Lecjaks, Jordi Gómez, Vítor Gomes, Eric Bauthéac, Fotis Papoulis, Thiago Santos & Kaly Sene.
---

This is the stats tab
This is the post tip