AIK tar tre poäng mot Örebro. Det är min tro.

Förra säsongen
AIK - ÖSK 1-1
ÖSK - AIK 1-1

Allsvenskan
5. AIK 3 1 2 0 2:1 5
16. Örebro 3 0 1 2 1:5 1

Falkenberg - Örebro 1-0
Örebro - Djurgården 0-3
AFC Eskilstuna - Örebro 1-1

AIK - Östersund 0-0
Norrköping - AIK 0-0
AIK - Sirius 2-1

Två lag som inte fått ut det man önskat så här långt. AIK mer spelmässigt än resultatmässigt, Örebro båda delarna genomgående under all kritik.

AIK har genom åren haft ganska lätt för Örebro. I fjol blev det dock 1-1 i båda mötena. Jag tror att AIK kommer växa in i säsongen mer och mer och att det här är en match som passar dem. Med Lahne i rullen, Obasi som fick göra mål och Goitom som gjorde ett bra inhopp senast så finns mängder av kvalitet. Det gäller "bara" att få allt på plats. Örebro har framförallt Strandberg och Prodell framåt för AIK att se upp med. Men är det något som sett bra ut så är det AIK:s försvar.

Jag tror att AIK tar sig i kragen och levererar en bättre insats från start till mål den här dagen. Truppläget ska vara bra och Norlings hårtork senast tror jag gav effekt då och effekt inför den här matchen. AIK kommer att vara på tå från början och gör man vad man ska så är man ett bättre lag än Örebro.

Hemmalaget har släppt in fem mål på tre matcher och var helt under isen mot Djurgården senaste hemmamatchen. 1-1 mot AFC away är inte heller ett jätteimponerande resultat om man vill slippa en bottenstrid i år.

Filip Rogic stod över smålagsspel i dag och verkar osäker för ÖSK. Johan Mårtensson har ont i ljumsken

SPELTIPS
Jag tror på AIK och spelar rak tvåa till 1.70 hos bet365 (3/5 units). Den som vill ha högre odds kan spela AIK -1 asian till 2.30 hos samma bolag.

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip