Nedflyttade Örebro tar emot Kalmar FF på måndagen.
Mitt speltips: Över 3,5 hörnor för Örebro. LeoVegas eller Expekt .

I skrivande stund är Kalmar nedtryckta till runt 1.70 på 1x2-marknaden. Jag tror de har bra chans att vinna, men det känns lite för lågt även om Örebro är usla och redan har åkt ut. Vänder mig i stället till hörnmarknaden och synar en lina på hemmalaget som känns lite låg.

För nu är det ju så att Örebro inte har något att spara på. Finns ingen som helst anledning att packa ihop spelet runt eget straffområde och hoppas på en poäng. Har liksom inget att försvara, så det är bara för spelarna att försöka visa upp sig för att förhoppningsvis bli kvar i Allsvenskan. Senaste omgångarna har de fått in Jake Larsson en hel del i spel och han är en lurig klassiskt utmanande ytter som brukar kunna generera en del hörnor. ÖSK skrapade ihop fem egna hörnor mot Bajen just före uppehållet och sju hemma mot Djurgården innan dess. Om jag räknar rätt har de "slagit" en 3,5-lina (alltså haft fyra egna hörnor eller fler i 19 av 27 allsvenska matcher). Som lag är de ju också balanserat så att deras bästa spelare är offensiva pjäser snarare än defensiva.

Kalmar är en av de stora positiva överraskningar i år. Rydström förtjänar alla hyllningar han fått. Gillar spelsättet med stort eget bollinnehav och en vilja att styra matcherna snarare än att bara kontra och hoppas på fasta situationer. Har som sagt bra chans att vinna här, men tror inte de kommer kontrollera matchen fullständigt från start till mål. Har släppt till fyra eller fler defensiva hörnor i 16/27 matcher hittills.

Jag tror på en rätt underhållande match mellan två lag som inte har något att förlora. Tror att ÖSK över 90 minuter kommer ha mycket bra chans att skrapa ihop minst fyra egna hörnor. Kambibolagen ( LeoVegas , Expekt , Unibet ) har även över 4,5 hörnor till 2.55, vilket också är väldit intressant.

Speltips: Örebo att ha över 3,5 egna hörnor.

This is the stats tab
This is the post tip