Örebro (med insatsen tillbaka på kryss) spelas i måndagens allsvenska. En etta på DNB-marknaden eller asian handicap 0 alltså.

Nog för att Kalmar stundtals imponerat hittills till skillnad från ÖSK som alltså går in i den här matchen som jumbo, men jag tycker oddsen på hemmalaget är för högt för att inte syna.

ÖSK kördes över av Elfsborg i onsdags. Boråsarna forsade fram och gick upp till 4-0 innan Örebro putsade till siffrorna till 4-2.
Kalmar tappade 1-0 till 1-1 hemma mot IFK Göteborg i torsdags.
En schemamässig fördel för Örebro alltså - som fått en dags extravila. Med tanke på att Kalmars nyckelspelare är över 30 är det en faktor att väga in här tycker jag (Viktor Elm och Romario är 33, Rasmus Elm är 31).
Att matchen spelas på konstgräs är också ett plus för Örebros del. Nu har visserligen Kalmar gått bra på det underlaget i år (2-1-seger mot Sundsvall och 1-1 mot Bajen), men de är nog mer av ett gräslag trots allt.

Truppmässigt har Kalmar åkt på ett anfallsavbräck: Papa Diouf (två mål den här säsongen) är skadad och missar matchen. Nu har de visserligen alternativ på just den positionen, men knappast ett plus att behöva spela in någon ny.

Örebro har Martin Broberg med i truppen (skadad tidigare under våren och har gjort inhopp senaste matcherna) och inga direkta avbräck i övrigt. Även finnen Granlund är tillgänglig igen efter att ha dragits med en knäskada. Positivt att kunna få in fräscha ben efter den svaga insatsen i Borås.

ÖSK:s inledning har verkligen inte varit något vidare - vare sig spelmässigt eller resultatmässigt. Enda segern de tagit var mot AIK i en match där de regerande mästarna var klart bättre enligt mig. Örebros xG-statistik är inget för julgranen heller hittills (dvs. de har inte skapat många målchanser av hög kvalitet). Tycker dock det borde finnas mer att kräma ur det här laget - inte minst anfallsparet Prodell/Strandberg. Rutinerade rävar som Gerzic och Almebäck måste (och borde kunna) höja sig ett par snäpp och gå i bräschen.

Det här är en jämn match på förhand, men för mig är konstgräs och en extra vilodag plusfaktorer för Örebro. Kalmar lär sluta före Örebro i tabellen när vi summerar säsongen, men det kommer inte skilja några oceaner. På hemmaplan tycker jag nog Örebro ska ha hygglig chans och när det går att spela dem som underdogs hugger jag.

Speltips: 1 asian hcp 0 - 2.20 bet365

This is the stats tab
This is the post tip