Svenska cupen kickar igång i dag!

Ja, dagen är kommen för att slå oss ned i sofforna och kolla på svensk tävlingsfotboll igen.

ÖSK-truppen

Målvakter: Bobby Allain, Mergim Krasniqi.
Försvarare: Hussein Ali, Michael Almebäck, Daniel Björnquist, Andreas Skovgaard, Arvid Brorsson, Benjamin Hjertstrand.
Mittfältare: David Seger, Nordin Gerzic, Kevin Walker, Johan Mårtensson, Jake Larsson, Taha Ali, Dennis Collander.
Anfallare: Deniz Hümmet, Erik Björndahl, Agon Mehmeti, Rasmus Karjalainen.
Utanför truppen: Kevin Wright (skadad), Robin Book, Isaac Boye, Alfred Ajdarevic, Niclas Bergmark, Fabio de Sousa, Martin Broberg (skadad), Noel Milleskog, Gustav Leijon och Anton Ingves.

En spelare ska bort från den 19-mannatrupp som är uttagen till matchtruppen.

Trelleborgs tränare Kristian Haynes har tagit ut den här truppen där bland andra ex-ÖSK:aren Simon Amin är med: Hampus Nilsson, Merlin Nuhanovic, Fritiof Björkén, Niklas Vesterlund, Anton Tideman, Isak Jönsson, Jesper Modig, Mouhammed-Ali Dhaini, Simon Amin, Henrik Johansson, Johan Blomberg, Mattias Håkansson, Måns Söderqvist, Fatawu Safiu, Haris Brkic, Henry Offia, Simon Gottfridén och Tom Wassholm.

Jag har en tro på Örebro SK hemma mot Trelleborg. Gästerna har gjort en rad spännande nyförvärv, exempelvis förre AIK- och GIF Sundsvall-spelaren Johan Blomberg, de senaste två säsongerna. Samtidigt får vi inte glömma att TFF höll på att åka ur men räddade upp sig i kvalet mot Brommapojkarna.
TFF kan säkert växa under våren men här och nu, med ett par gubbar borta dessutom, ser jag inte att de på riktigt är en allsvensk utmanare. TFF slog Österlen med 2-0 och senast 1-0 mot Värnamo.

ÖSK har fått in ett par spännande nyförvärv och inte minst fått tillbaka Andreas Skovgaard som gjorde succé sist han var i klubben. Taha Ali är en spelare jag tror mycket på som poängspelare, Kevin Walker kommer passa in väl och Collander och Larsson har ytterligare nivåer i sig. Deniz Hümmet är klar på nytt lån och summan av kardemumman är att jag tycker att Örebro känns spännande. ÖSK har slagit Degerfors med 1-0, spelat 1-1 mot Brage och torskat stort senast mot Djurgården (0-4). Jag tror det finns en revanschlust i laget efter det och att TFF kan få sota för det.

SPELTIPS
Jag spelar Örebro asian hcp -1 (pengarna åter vid uddamålsseger) till 1.97 hos bet365 (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip