Superettan bjuder på ett hett möte mellan två förmodade topplag på tisdagen, Örgryte-Halmstad.
Mitt speltips: Halmstad vinner, med insatsen tillbaka på oavgjort. Asian handicap 0.
Odds 2.00 hos bet365 .

HBK är en av favoriterna i årets Superetta. Många tror det är dags för hallänningarna att ta sig tillbaka till Allsvenskan. Men premiären var ingen höjdare då det blev förlust mot Trelleborg. Var det något bättre laget, men uppträdde uddlöst och skapade få heta målchanser. Känslan är att de led av ringrostigheten och den långa frånvaron var en fördel för ett mer defensivt Trelleborg.

HBK är även min favorit att vinna den här serien, jag tror verkligen det är dags för laget att ta sig upp i Allsvenskan igen. Har ett på förhand bra läge med två lag från Allsvenskan (AFC och Sundsvall) som inte känns superstarka.

De var favoriter även i fjol, men säsongen förstördes av en usel start. Igor Krulj fick gå och Magnus Haglund tog över och det blev gradvis bättre. Sista 20 var laget topp tre poängmässigt, sista 10 var de topp två och sista fem var de bäst. Årets trupp är en bra mix av rutin, talang och klasspelare, även om det dröjer ett tag till Alhassan Kamara är redo.

Stod upp bra mot både IFK Norrköping och Falkenberg i cupspelet tidigare i våras där de visade hur bra de kan vara. Räknar med en betydligt bättre insats här än i premiären.

Örgryte lyckades slå Ljungskile med 3-2 i sin premiär. Det var med något av ett nödrop och insatsen lämnade en del övrigt att önska faktiskt. Såg rätt rörigt ut bakåt och offensivt skapade de faktiskt inte så mycket. Nykomlingen Ljungskile på hemmaplan är en match som bara ska vinnas. ÖIS såg annars väldigt tama ut i sitt cupgruppspel där de nollades både för poäng och gjorda mål. Offensiven leds av brassen Ailton Almeida, frågan är hur bra 35-åringen fortfarande är? Att de tappade Ludwigson till Bajen är ett stort tapp, precis som Bernhardsson till Elfsborg var. Tycker de har en del att jobba med innan de sitter ihop som ett Superetta-topplag.

Halmstad känns som det något starkare laget här. Gamla Ullevis gräs är en kort resa och utan publik är hemmafördelen ännu mindre. Tror inte HBK förlorar igen och att få pengarna tillbaka på kryss känns fint.

Speltips ÖIS vs Halmstad:
Halmstad med asian handicap 0 - odds 2.00 bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip