Covid-smitta finns i båda trupper när Osasuna tar emot Athletic Bilbao på Estadio El Sadar i den spanska La Liga. Båda lagen riskerar att sakna över en handfull spelare. Dock jämnar avbräcken ut sig, eftersom båda lagen är lika påverkade. Båda lagen, som avslutade året med varsin förlust, ligger i mitten av tabellen. Så detta väntas bli en jämt möte. Marknaden har ändå Bilbao som favoriter. I mitt tycke är detta ett vidöppet möte. Därmed finns det ett värde att hämta på en Osasuna seger i matchen.

Inledningsvis befann sig Osasuna på den övre halvan av tabellen. Formen var fin och laget var svårslaget. Det är de fortfarande. Problemet har varit att ta segrar. Det det har blivit fem stycker efter 18 omgångar. Å andra sidan har det blivit sex förluster, vilket är klart godkänt resultat. I den senaste hemmamatcher gjorde de en stark insats när de kryssade mot stormakten FC Barcelona. Mot Bilbao har de segrat två gånger på de tre senaste inbördesmöten. Förra säsongen blev det 1 - 0 på Estadio El Sadar.

Bilbao är absolut ingen favorit att hålla i handen. Som alltid har de ett skralt bortafacit. Det har bara blivit en seger på nio bortamatcher. Innan Juluppehållet gästades de av stormakten Real Madrid, där Karim Benzema nätade två gånger om för marängerna. Bilbao reducerade men kom inte längre än så. Bilbao har också haft bekymmer med att vinna. Det har bara blivit en seger på de tio senaste La Liga omgångar. Fler än hälften av matcherna har slutat med ett oavgjort resultat. Här får de det tufft.

I Osasuna är det en skada på Jesus Areso. Sedan har Chimy Avila, Darko Brasanac, Ivan Marquez, Inigo Perez och Manu Sanchez testats positivt för Corona. Även gästerna har skador på Dani Vivian, Yuri Berchiche och Peru Nolaskoain. Samt att Unai Nunez, Inigo Lekue, Oier Zarraga och Raul Garcia sitter i karantän. Det är svårt att skilja lagen åt. Osasuna ska ha en minst lika stor chans till att plocka poäng. Då finns det ett värde i att lägga ett spel på en hemmaseger på asiatiskt handikapp, med en försäkring på pengarna tillbaka vid kryss i matchen. Det blir en förlust vid en Bilbao seger och vinst vid en Osasuna seger.

Speltips Osasuna - Athletic Bilbao:
1 asian 0 (samma som Osasuna draw no bet) - odds 2.31 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Osasuna:
Sergio Herrera, Nacho Vidal, David Garcia, Unai Garcia, Cote, Roberto Torres, Jon Moncayola, Lucas Torro, Ruben Garcia, Kike Barja & Ante Budimir.

Preliminär startelva - Athletic Bilbao:
Unai Simon, Oscar De Marcos, Yeray Alvarez, Inigo Martinez, Mikel Balenziaga, Nico Williams, Unai Vencedor, Dani Garcia, Iker Muniain, Inaki Williams & Oihan Sancet.
---

This is the stats tab
This is the post tip