Måndagsmatchen i den spanska La Liga hämtas från Estadio El Sadar där Osasuna gästas av Celta Vigo. Osasuna är i strålande form med två raka segrar bakom sig, i alla tävlingssammanhang. En åttonde plats i tabellen vittnar om en lyckosam säsong. Celta Vigo kämpar för att hålla sig borta från bottenstriden och har lyckats plocka en hel del poäng under de senaste omgångar. Marknaden erbjuder jämna vinnarodds - något som är konstigt, i mitt tycke, med tanke på Osasunas fina framgångar.

Osasuna är på god väg att nå en Copa del Rey final, efter att ha besegrat Athletic Bilbao i den första av två semifinaler. Även i ligan har det blivit en seger sist, på bortaplan mot Sevilla. Abde Ezzalzouli är i högform, efter att ha nätat mot båda dessa motståndare. Tränaren Jagoba Arrasate har lyckats ta laget nära en Europa plats. Det är bara 4 poäng upp till sexan Villarreal, som har en match mer spelad. Mot Celta Vigo blev det en 2 - 1 seger sist när lagen möttes i La Liga.

Mycket har hänt sedan dess. Dock är det första i år som Celta Vigo har steppat upp. Efter förlusten mot Atletico Madrid blev det en poäng mot Real Sociedad innan en förlösande seger med 3 - 0 blev ett faktum mot Valladolid. Gabri Veiga nätade sitt sjunde och åttonde mål i matchen och är en viktig spelare i offensiven. Dock är det 4 poäng ner till nedflyttningsplatserna. Det gäller att fortsätta plocka poäng för att undvika fara. Därefter blir det inte lätt att åka hem med poäng här.

Då Osasuna har en utmärkt form och har spelat bättre under hela säsongen känns oddset på en rak hemmaseger för högt och värdefullt. Dock finns det mer värde att lägga ett spel på en seger till Osasuna på asiatisk handikapp, med en försäkring på pengarna tillbaka vid ett kryss. Det blir en förlust vid en seger till Celta Vigo och vinst vid en rak hemmaseger i matchen.

Speltips Osasuna - Celta Vigo:
1 asian 0 (samma som Osasuna draw no bet) - odds 1.90 hos Lucky Sports .

---
Preliminär startelva - Osasuna:
Aitor Fernandez, Nacho Vidal, Aridane Hernandez, David Garcia, Manuel Sanchez, Pablo Ibanez, Lucas Torro, Ezequiel Avila, Moi Gomez, Abdessamad Ezzalzouli & Kike.

Preliminär startelva - Celta Vigo:
Ivan Villar, Hugo Mallo, Joseph Aidoo, Unai Nunez, Javi Galan, Carles Perez, Fran Beltran, Gabriel Veiga, Luca de la Torre, Iago Aspas & Haris Seferovic.
---

This is the stats tab
This is the post tip