AIK gästar Oskarshamn i årets första tävlingsmatch.
Mitt speltips: Under 3,5 mål i matchen.
1.87 hos Unibet , LeoVegas eller Casumo .

AIK och underspel brukar vara en lyckad kombination i både tävlings och träningsmatcher. Efter Norlings väldokumenterade misslyckade experiment förra säsongen kom Grzelak in och plötsligt var det lite av gamla AIK igen. Tunga bakåt, svårspelade.

Att AIK skulle må bra av att få in en vass offensiv spelare är ingen hemlighet. Är Goitom som laget behövt lita på ett par säsonger och han blir inte yngre precis. Lustig kommenterade följande efter genrepssegern mot Elfsborg:

– Vi har extremt mycket kvalitet och yngre grabbar i laget, så det kan slå väl ut. Det är inte säkert att man behöver (värva en offensiv spelare), men man ska inte lägga på en 18 eller 19-åring att de ska göra 10+10 under en allsvensk säsong så absolut tror jag att det skulle vara bra att få in lite offensivt.

Tappat Abraham som var en av de bästa offensiva spelarna i truppen i fjol. I träningsmatcherna har offensiva spelaren med högst höjd, Nabil Bahoui, saknats pga en "underkroppsskada". I skrivande stund osäkert om han kommer till spel, men skulle gissa på att han inte gör det. Även om Bahoui är tillgänglig ser offensiven inte superbred ut. Goitom, oprövade Radulovic, Strannegård, Saku Ylätupa, Ring och Filip Rogic skrämmer inte överdrivet mycket. Seb Larssons fot finns såklart alltid och det är ett vasst hot såklart.

Defensiven med Per Karlsson, Sotte, Lustig, Kahl m.fl. är klart stabil och det ska vara bra chans på hållen nolla.

Oskarshamn spelar i år i södra ettan. Var ett av de målgladaste lagen i fjol med många gjorda och insläppta. Men nu är det tidigt på säsongen och allsvenskt motstånd. Tror prioritet kommer ligga på att hänga kvar i matchen så länge som möjligt.

AIK är ofta sega under försäsongen och deras offensiv imponerar inte. Samtidigt har de Allsvenskans kanske bästa backlinje defensivt. På konstgräset i Oskarshamn tror jag på en rätt seg match med ett uddlöst AIK som till slut kommer mala ner Oskarshamn. Underspelet känns som en mycket bra startposition, för jag tror det kan ticka 0-0 ett bra tag.

0-2?

This is the stats tab
This is the post tip