Icke spelbar gräsmatta i Växjö betyder att Östers premiär mot Degerfors spelas på Borås Arenas plastmatta.

Då var det dags för Öster att kicka igång säsongen efter en försäsong där mycket har hänt. Ny tränare i form av Järdler och en mängd nyförvärv. Stefan Karlsson (J-Södra), Simon Helg, Dragan Kapcevic (Sirius) och flera andra namn. Öster satsar mot toppen och jag tror att man kan utmana om kvalplatsen i alla fall. Helsingborg, Halmstad och GAIS håller jag nog före och med J-Södra och Öster som utmanare där bakom.

I Svenska cupen gjorde laget gott i från sig. 1-1 mot Sirius, 1-1 mot IFK Göteborg och seger 2-1 mot Varberg. Trots det gick man inte vidare av olika (SvFF) anledningar. Genrepade mot Kalmar och torskade med 3-2. Men laget är bra. Jag tror en bra konstgräsmatta snarare gynnar laget mot Degerfors i dag.

Degen då? Blandat och gett. I Svenska cupen torskade man med 6-0 mot Djurgården följt av 1-1 mot J-Södra och 3-1 i den betydelselösa matchen mot Frej. Var på Superettans upptaktsträff och tycker inte att det låter som att laget kan hoppas på mer än en mittenplats i år. Om AIK-lånet Christos Gravius (med all respekt) målas upp som en av lagets stjärnor så säger det en del. Han har mycket att bevisa fortfarande.

Det här är en match som Öster bör vinna sett till styrkeförhållandena i truppen. Sen är fotboll mer komplicerat än så, absolut, men när vi sammanfattar året ska Öster vara bra mycket högre i tabellen än Degerfors och därför är det givet för mig att testa ettan i premiären.

Östers trupp

Robin Malmkvist, Darmin Sobo, Mattias Pavic, Månz Karlsson, Fredrik Lundgren, Stefan Karlsson, Mario Vasilj, Calle Johansson, Liridon Silka, Admir Bajrovic, David Johannesson, Simon Helg, Oliver Silverholt, Dragan Kapcevic, Zackarias Faour, Jonathan Drott, Jesper Andreasson, Filip Örnblom, Lars Mendonca Fuhre.

Järdler om eventuell frånvaro: - "Det ser bra ut. Vi har tränat med i stort sett fullt manskap under de två senaste veckorna men det finns frågetecken imorgon för Dragan och Liridon. Liridon tränade idag och kände sig bra, Dragan vilade. Vi tar beslut om deras medverkan imorgon."

Info om Degerfors trupp saknas under lördagskvällen.

SPELTIPS
Jag lirar rak etta (asian hcp -0,5) till 1.78 hos Bethard (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip