Falkenberg krossade Degerfors, slåss i toppen och möter Öster utan 2/4 i backlinjen.

Senaste möte
Falkenberg - Öster 0-2

Superettan
2. Falkenbergs 20 13 4 3 44:22 43
7. Osters 20 9 4 7 32:26 31

Öster hemma
9 2 4 3 11:11 10

Formen
F, V, V, V, O

Senaste match
Värnamo - Öster 1-0

Falken borta
10 7 2 1 25:12 23

Formen
V, V, V, F, O

Senaste match
Falkenberg - Degerfors

Falkenberg har genererat goda slantar den här säsongen och förhoppningsvis blir det så igen här. Slåss om en direktplats till Allsvenskan - laget reser till Småland för att möta Öster. Ett lag man haft lite svårt för sista två säsongerna. Två torsk och ett kryss. Det är väl det som talar emot FFF möjligtvis. I övrigt så tycker jag att man har ett bättre spel som alla i laget kan utan och innan. Taktiskt skickliga, hårt arbetande. Öster har spottat upp sig ska sägas - men har ett svårt läge inför den här matchen. Föll i derbyt mot bottenlaget Värnamo senast med 0-1 och åkte på två kännbara varningar.

Dessa innebär att 2/4 ordinarie backar saknas till kvällens möte. Stefan Karlsson och Oliver Silverholt. Inga dussinspelare att ersätta, och det mot anfallsglada Falken som får tillbaka målkungen Erik Pärsson från avstängning - och då imponerade ersättaren Egbuchulam stort senast (hattrick!), så coach Hasse Eklund har minst sagt angenäma problem. Den snabba kontringsfotbollen som Falken spelar borde passa ett Öster - utan två av sina stabila försvarspjäser - mindre bra just nu.

Falkenbergs trupp

Johan Brattberg, Hampus Nilsson, Ludvig Johansson, Tobias Karlsson, Erik Pärsson, Kalle Söderström, Robin Östlind, Christoffer Carlsson, Per Karlsson, Edi Sylisufaj, Mergim Laci, John Björkengren, Enock Kwakwa, Anton Wede, Tobias Englund, Chisom Egbuchulam, Tibor Brink Joza (K), Zlatan Krizanovic

– Öster kommer ha två avstängningar i backlinjen vilket betyder att deras backlinje inte kommer att vara samspelt. Det är något vi ska försöka att utnyttja i vårt anfallsspel, säger Eklund till klubbens hemsida.

– Erik är tillbaka och i bra form vilket ökar mina taktiska verktyg inför matchen. Nyckeln blir att sätta deras backlinje i arbete med mycket djupledsspel och Erik och Chisom har tidigare visat att de kan spela ihop och sysselsätta en backlinje, säger Hasse Eklund.

SPELTIPS
Jag spelar Falkenberg asian hcp 0 (draw no bet) till fina 2.14 hos betfinal (3/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip