Trelleborg gästar Öster i tisdagens enda Superettan-match.
Mitt speltips: Rak hemmaseger på Öster.
1.93 hos bet365 .

Fyran Öster mot tian Trelleborg. Hemmalaget är åtta poäng före inför den här omgången. Öster är ett av de mest formstarka lagen poängmässigt med 4-1-0 senaste fem. Medan Trelleborg bara har en seger senaste fem.

Jag trodde på Trelleborg i fredagens match mot Brage. Hade ett bra läge att möta Borlängelaget som hade ett par avbräck, men föll. Återigen problem med att skapa målchanser och göra mål. Bara tre lag i serien har gjort färre mål hittills. Får här visserligen tillbaka Kalmarnyförvärvet Herman Hallberg efter avstängning, men tror inte det räcker. Har nu dragits in i bottenstriden där de får kämpa mot ett GAIS som vaknat och ett VSK som förtjänat betydligt fler poäng än de tagit. Trelleborg borde vara för bra för att riskera nedflyttning, men ett ganska obekvämt tabelläge.
Saknar åter viktige Fredrik Liverstam (9/1).

Öster har nu tagit sig upp till fjärdeplats. Med fyra poäng upp till J Södra har de hugg på kvalplatsen. Då krävs seger en sån här match. Hade motstuds i fredagens bortamatch mot svårspelade Akropolis då de fick en billig straff emot sig + gjorde självmål. Hämtade dock upp underläget till en moralhöjande poäng i vad som är en svår bortamatch. Nu tillbaka hemma i Växjö där de har 8-3 på sina två senaste matcher.
I den matchen saknades en tung trio i Calle Johansson och Johan Persson (saknades mot Akropolis på grund av sjukdom) och James Keene var avstängd. Alla dessa är nu tillbaka i spel.

Tycker Öster har en okej trupp med en bra mix av rutinerat, talangfullt och spelare med bra Superettannivå. Borde ha rätt bra chans att vinna hemma mot ett formsvagt Trelleborg. Superettan är en jämn serie och det är klart att ett lag som Öster inte kommer köra över TFF. Men borde ha tillräckligt med kvalitét för att brotta ner ett uddlöst TFF.

1-0 eller 2-1?

This is the stats tab
This is the post tip