Speltips: Österåker +2.5 till 1.76 hos Svenska Spel

________

Kvalomgången till Svenska Cupen börjar sakta men säkert lyda mot sitt slut. Det har inte direkt bjudits på några större skrällar även om det var nära för många div2-lag. Största bedriften stod iallafall IFK Luleå för som vann mot AFC Eskilstuna. Överlag så har iallafall div.2-lagen hållit nere siffrorna till 1-2 måls marginal och det har ändå varit nerv in i det sista på många ställen.

Nu får vi ett nytt scenario där Sirius ska ta sig vidare ”enkelt” mot ett Österåker United som är hemmahörande i Division 2 Norra Svealand. Många känner nog till laget som IFK Österåker men som nyligen bytt namn. Det var en spännande satsning inför denna säsong och förväntningarna fanns ändå på laget efter en härlig fjolårssäsong. Poängskörden har dock varit skral under året och det har varit en hel del spelare in/ut bland annat spelare till college. För cirka en vecka sedan så bytte laget även tränare då Mauricio Rojas tog över. En tränare som många känner till och som är taktiskt kunnig och har mycket erfarenhet. Tränardebuten blev dock inte som tänkt och det blev en storförlust mot Järfälla. Kanske var redan fokuset på matchen mot Sirius där det är årets match för laget och kanske även kan bli karriärens höjdpunkt för en del vid en skräll?

Hur ser då allsvenska Sirius på matchen? Ja, det är inte lika enkelt att tyda. De har blivit indragna på allvar i bottenstriden och har tre matcher på åtta dagar. Då räknar man med att truppen lär luftas en del här med tanke på att Malmö FF väntar på måndag. Tillgängligheten på truppen är däremot bra förutom målvaktssituationen där Tånnander är långtidsskadad och Mitov Nilsson kommer ifrån en skadeperiod och väntas vila även här.

Sirius kommer nyligen från en snöplig förlust mot BK Häcken där man förtjänade minst en poäng, men lite slarv mot regerande mästarna så smäller det flera gånger om. Sirius är överlag ett härligt fotbollslag som ofta bjuder på fina matcher men de har varit svagare på att stänga ner matcher och spela på resultat. Offensiven är iallafall riktigt vass och man har hittat ett fint mittfältspar i Stensson och nye de Kamps.

Årets match för hemmalaget - arbetsinsatsen räcker till att hålla nere siffrorna?

Österåker har en trupp som är rätt så ung men har ändå flertalet rutinerade spelare som inger stabilitet. Gäller för sådana spelare som Liridon Makolli, Adam Johansson och Oskar Kiianlinna att visa sin spets i en sådan här match, för det kommer krävas en maxprestation. Gillar överlag inställningen hos Österåker och det känns som det kommer bli viktigt att hålla sig kompakta och inte ge Sirius sina snabba omställningar med sitt rakare spel. Är mer inne på att Sirius spelar en hel del ”nytt” här och börjar med starkare manskap på bänken. Man har sett många matcher nu med div2 kontra AS/SE och det är ofta svårt för de allsvenska lagen att luckra upp motståndarna. Ofta är de inte lika intresserade att lämna sin zon och går inte upp och försöker pressa när de duktigare lagen försöker få fram ytorna.
Tror Sirius går vidare här men att det inte blir någon kross.

Speltips: Österåker +2.5 till 1.76 hos Svenska Spel
This is the stats tab
This is the post tip