Speltips: Östersund - AFC Eskilstuna

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2019-08-03 16:00
Land: Sverige
Liga: Allsvenskan
Odds: 2.03
Tips: Över 2,5 mål
AFC reser upp till Östersund på lördagen.
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen.

Statistiken:
AFC har 8/17 allsvenska matcher över 2,5 mål.
Östersund har 7/17 över 2,5 mål.

Bortalaget från Eskilstuna ligger fortfarande sist i tabellen på elva poäng. Har två poäng upp till kvalplats-Kalmar, så goda råd börjar bli dyra. Är säkert rätt nöjda om de får med sig ett kryss här, vilket alltid innebär en risk vid överspel. Men tycker laget sett rätt okej ut offensivt efter uppehållet. Fått in Kozica från DIF (mål direkt senast), Adi Nalic är tillbaka i spel efter skada och Nnamani/Camara är jobbiga att möta för de flesta försvaren i serien. Laget har gjort mål i tre av de senaste fyra matcherna.

Bör ha goda chanser att näta även här. För Östersunds försvarsspel är verkligen inget extra. De höll visserligen nollan mot Malmö FF senast, men det var med ett rejält nödrop. Keita stod på huvudet och räddade ett gäng bra lägen. Malmös xG i den matchen var 2.51 enligt den statistiktjänsten jag använder. Så skåningarna "borde" ha gjort två eller tre mål med normal utdelning. Att Östersund släpper till målchanser är inget nytt. Lagets xG against enligt samma källa är näst högst i serien, så över tid är det uppenbart att de släpper till många målchanser av bra kvalitét.

Östersund är inte alls samma frejdiga lag som de var under Potter. Alla spelartapp har börjat kännas rejält och jag tycker inte laget har någon särskild identitet längre. Men här är de trots allt klara favoriter och de kan absolut inte vara nöjda med något annat än seger i en sån här match. Gärna med flera mål. Har tillräcklig individuell kvalitet på ett par spelare för att, en bra dag, slå en ö2,5-lina på egen hand. AFC har hållit nollan i två matcher på hela säsongen (två 0-0-matcher mot bottenkollegor) och såg usla ut bakåt senast. Har säkert försökt jobba på det under veckan, men kvalitén finns helt enkelt inte där. Har också tappat Michel, vilket är ett tufft defensivt avbräck.

Så jag tror båda lagen har goda chanser att göra mål här. Och jag tror inte vi stannar på 1-1. Östersund bör väl ha hygglig vinstchans, men vill inte backa laget här. Blir inte förvånad om AFC lyckas stjäla en trea.

2-1 åt något håll?
  Östersund - AFC Eskilstuna
Spela på Speltips Östersund - AFC Eskilstuna
Polsater - 31 Juli 2019 - 13:25
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
19:00  IFK Göteborg - Djurgården
Fotboll - Allsvenskan - BLGM - ja
1.83
15:00  Albot - Lajovic
Tennis - ATP Basel - Albot
1.73
21:00  Tottenham - FK Crvena zvezda
Fotboll - Champions League - TOT under 2,5 mål
1.80
  Rekatochklart Poolspel
19:00  Topptipset Tips Måndag 21/10
Insats: 144 kr - Tipsexperten

Sveriges Bästa Oddsbonusar

Regler & villkor gäller. Åldersgräns 18 år. www.stödlinjen.se

Senaste Bloggar

Livestreaming