SVERIGES BÄSTA STARTBONUS - Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365 .

AIK åker upp till Östersund på söndagen.
Mitt speltips: Rak tvåa.
Odds 2.00 hos bet365 .

Hemmalaget ligger sex poäng före AIK och har hemmaplan. Ändå är AIK klar favorit. Motiverad sådan i min bok.

Östersund har smått osannolika åtta raka matcher utan förlust. På något sätt är det imponerande såklart, men i match efter match tycker jag de har en otrolig medstuds. Sett till underliggande statistik för expected goals för och emot borde Östersund ha tagit minst antal poäng i serien. Otrolig effektivitet (de har minst antal skott per match) samtidigt som Keita storspelat.

Men tack vare alla poäng är kontraktet nu säkrat. Blir inte förvånad om det blir lite pyspunka för laget in i mål nu när de egentligen inte har något att spela för. För långt upp för att på allvar utmana om Europaplatserna.

AIK gjorde en väldigt bra match mot Mjällby. Nästan 68% boll och en mängd målchanser. Segermålet i 93:e var riktigt rättvist. Efter sju sorger och åtta bedrövelser har laget nu bara ett insläppt mål senaste fem matcherna. Tre segrar på dessa. Lustig, Rogic och Sotte har kommit in bra i laget och lyft gruppen. Senast gjorde Bahoui sin bästa insats den här säsongen efter sin tidigare skadefrånvaro.

Detta har lyft AIK. För dagen är de enligt mig klart bättre än den tolfteplats de ligger på. Tror de kommer gå riktigt bra in i mål härifrån. Fortfarande halvkritiskt tabelläge, så de behöver gå för att ta alla poäng de kan. Östersund smickras av poängen de spelat in och placeringen de ligger på. Jag tror AIK kan ta igen de sex poäng som skiljer lagen åt och faktiskt gå förbi ÖFK innan säsongen är över.

Ska tilläggas att Östersund saknar Noah Sonko-Sundberg - ett stort defensivt avbräck för laget.

Ser man bara till tabelläge är det såklart vansinne att spela ett bortalag som är sex poäng efter hemmalaget till de här oddsen. Men för dagen tycker jag det är motiverat att AIK är favoriter och jag tror de vinner här. Odds 2.00 hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip