Östersund och Falkenberg gör upp om vilket lag som ska spela Superettan 2023.
Mitt speltips: X2 eller asian +0,5 på bortalaget Falkenberg.

1-1 i första matchen. Rätt så jämn historia där Östersund fick tidig utdelning när ett inlägg gick hela vägen in i mål. Falkenberg kvitterade och kryss var rättvist i slutändan. Falkenberg stod upp bra och var rätt klara favoriter på DNB-linan live hela vägen när det stod 1-1.

Svårare att spela borta såklart. Men matchade ett mycket bra Gais nästan hela vägen i söderettan och borde gå in i det här kvalet med en lite skönare känsla än Östersund. Mer att vinna.

Visst, Östersunds kvalplats var väl lite av en great escape efter att de spurtat rätt starkt. Poängmässigt ett av de bättre lagen i Superettan sista tio matcherna. Men den här Östersundsupplagan är mil ifrån det lag som charmade fotbollssverige under Potter. Fortfarande lite av en främlingslegion med många spelare från olika delar av världen. Väldigt hög spelaromsättning senaste åren. I bakgrunden finns de ekonomiska problemen. Finns hungern och lagkänslan som behövs i ett tufft kval?

Degradering hade varit en logisk följd för Östersund i den nedförsbacke utan handbroms klubben befinner sig i. Behöver inte bli så, men sett till första matchen var Falkenberg väl så bra som ÖFK. Den var också väldigt tajt med få målchanser. Så jag håller inte krysset som otänkbart här. Står det oavgjort i andra halvlek är det inte omöjligt att matchen fejdar ut i ett riskminimerande spel.

Speltips: X2 Falkenberg.
This is the stats tab
This is the post tip