Malmö reser upp till Jämtland för att ta sig an Östersund på torsdagen.
Mitt speltips: MFF asian -1,5. Spelet sitter om Malmö vinner med två eller fler mål.
2.30 hos Casumo , LeoVegas & Unibet .

Tung match för Malmö mot IFK Norrköping i måndags. Spelmässigt var det långa stunder okej och laget såg ut att ta en viktig trepoängare. Men Norrköping kvitterade sent och fick med sig 1-1. Malmö tröttnade och föll tillbaka för långt under matchens gång. Inte första gången de gör det misstaget den här säsongen, därför tror jag de kommer gå hårdare för ytterligare mål som kan döda matchen här.

MFF har fortsatt viss mittbacksbrist. Bengtsson och Nielsen är skadade, vilket gör att Lewicki får vikariera på den positionen. Tycker inte det är ett så stort problem egentligen, då jag tycker Lewicki gör det bra som ittback. Och Ahmedhodic är redan en allsvensk toppback. I övrigt är det bara Traustason som är out, så offensivt ser truppen bra ut.

Det här blir nye Amir Azrafshans första match som ansvarig i ÖFK. Blir intressant att följa hans resa där, men jag tror inte han hunnit sätta någon prägel på laget ännu.

Har annars varit inne på tidigare att jag inte håller Östersund högt den här säsongen. Statistiken de har skrämmer inte:
- Lägst summa för expected goals (skapat minst målchanser av bra kvalitét hittills).
- Högst summa för expected goals against (släppt till flest målchanser av bra kvalitét hittills).
- Minst antal avslut per 90 minuter.
Inga bra tecken.

Har visserligen slagit Kalmar FF och Falkenberg senaste tiden, men här tror jag inte laget räcker till. Skiljer ett par klasser mellan lagen även om Malmö har någon dags mindre vila och det är konstgräs som gäller. Skåningarna har inte råd att tappa fler poäng mot Norrköping. Tror också de lärt sig att de måste gå för att döda matcherna med fler mål i stället för att falla tillbaka. Därför känns det som bra chans för en klar seger.

0-2/1-3?

This is the stats tab
This is the post tip