Östersund tar emot Norrköping i en match som jag förväntar mig bli en tajt dragkamp.
ÖFK går tungt tungt med åtta allsvenska matcher utan en seger samtidigt som Norrköping åker 71 mil med en EL-kvalsmatch i benen.

Tabell:
6. IFK Norrköping 15 6 6 3 22/17 24p
10. ÖFK 14 3 7 4 14/19 16p

Stämmer in med Polsäter. ÖFK ser inte bra ut. De ser lama, nonchalanta och kalla ut. Gör jämtlänningarna till seriens klart formsvagaste lag. Men jag tror ÖFK-spelarna kommer taggas igång lite av motståndet här på hemmaplan. En bra prestation är viktigt.
Den största svagheten just nu den ligger i offensiven. Östersund gör för få mål, fyra mål på senaste sex matcher. Men släpper också in många. Framför allt på bortaplan.
Här är det Jämtkraft Arena som gäller och där är laget bättre defensivt, tajtare. En av fyra senaste matcher har gått över 2,5.
Sonko-Sundberg och Isherwood är avstängd i mötet mot Peking. Och Dino Islamovic har varit förkyld under veckan. Avstängningarna i defensiven talar för att Pettersson gör comeback. Mukibii kommer även tillbaka från Afrikanska mästerskapen, även Aly Keita. Det är positivt.

IFK Norrköping är, efter en svag vår, på gång nu. Laget har bara fyra tappade poäng i de sex senaste matcher. Däribland en seger mot AIK borta. Imponerar. Nyman har kommit igång och burit laget i de matcherna där Jordan Larsson inte har synts till. Viktigt för IFK att Nyman kommer igång rejält efter en tung vår. Besegrade Saint Patricks Athletic i veckan med 0-2 borta. Formade den starkaste elvan med Larsson Thern och Nyman i offensiven. Kalle Holmberg och Haksabanovic fick även hoppa in.
Nu är det 71 långa mil upp till Östersund, efter ett EL-kval, och det tror jag kommer synas.

ÖFK:s defensiv är mer kompakt på hemmaplan samtidigt som målskyttarna har varit ojämna. IFK har varit vassa defensivt på bortaplan så ÖFK bör inte få allt för många chanser. Och med en EL-kvalsmatch i benen bör det bli lite rotation från Jens Gustafssons gäng.
ÖFK:s tre senaste: 1-1, 0-0 och 1-1.

SPEL: Under 2,5 till 1,91x
2/5 units – hos Unibet

www.spreadsheet.se/holmbergake

Twitter@ Holmbergake

This is the stats tab
This is the post tip