Panathinaikos:

Brottade sig till den tredje kvalomgången via seger i dubbelmötet mot ukrainska Dnipro. Grekerna vann första mötet med 3-1 på neutral mark i Slovakien, och säkrade avancemanget via 2-2 på hemmaplan där en utvisning för gästerna sabbade Dnipros möjligheter till vändning.

Grekiska ligan börjar inte än på någon vecka, så tränare Ivan Jovanovic kan fokusera fullt ut på Champions League-kvalet, där man hoppas ta sig till gruppspelet för första gången sedan 2011. På skadefronten ser det bra ut för Jovanovics gäng.

Marseille:

Det finns aldrig en lugn stund i Marsielle, och det har varit en minst sagt aktiv sommar i OM. Igor Tudor fick gå när han tappade andraplatsen i Ligue 1 och Marcelino, tidigare i bland andra Valencia och Athletic Club, har utsetts till ersättare. Under sommaren har det kastats om nästintill fullt ut i truppen med en mängd inkommande nyförvärv. Där finner vi bland andra Pierre-Emerick Aubameyang, Ismaila Sarr, Geoffrey Kondogbia, Renan Lodi, Iliman Ndiaye, Ruben Blanco. En hel del spelare har även lämnat OM där Sead Kolasinac, Dimitri Payet, Alexis Sánchez, Luis Suarez och Arkadiusz Milik inte längre återfinns i truppen.

Den franska ligan har inte heller den startat i gång så det är alltid svårt att bedöma status över ett lag, särskilt med så många förändringar på både tränar- och spelarfronten som Marseille haft. Marcelino är dock en tränare jag håller högt och det känns som att de spelarmässiga förändringarna som genomförts var nödvändiga, för att föryngra och skaka om i truppen.

Spännande förändringar i OM

Jag tycker Marseille genomfört spännande förändringar under sommaren och ser fram emot att se hur det faller ut under Marcelino. OM har ett på pappret intressant lag, framför allt i offensiv väg, men det är alltid svårt att veta hur långt ett lag kommit i processen innan tävlingsmatcherna ens börjat. Marseille rundade av vänskapsmatcherna med en förlust mot Bayer Leverkusen, 1-2. Marseille får klara sig utan sina beryktade supportrar i Grekland, då de bannlysts för sina kopplingar till Panathinaikos rivalklubb AEK Athen. Marseille bör vara favorit att ta sig genom det här dubbelmötet, men till dubbla pengarna är jag lite försiktig att backa gästerna i första tävlingsmatchen här, med så många förändringar. Båda Panathinaikos möten mot Dnipro var målglada och Marseilles offensiv kommer ställa frågor till grekernas försvar. Över 2.5 mål till 2,04 kan vara intressant.
This is the stats tab
This is the post tip