Returmöte i Champions Leagues första kvalomgång där Piast Gliwice från Polen på Stadion Miejski ska ta emot vitryska BATE Borisov. Eftersom det första mötet slutade 1 - 1 är det en klar fördel för polackerna, där marknaden erbjuder över dubbla pengar på en rak hemmaseger. Piast Gliwice är ett målrikt lag på hemmaplan, samt att BATE Borisov måste gå framåt eftersom ett mållöst resultat räcker inte - då kommer också Piast Gliwice att göra mål och med stor sannolikhet vinna matchen.

På Borisov Arena i Vitryssland spelades det en offensiv och attraktiv första match, där båda lagen satsade på att vinna matchen. Båda lagen kör en offensiv 4-3-3 formation så det är inte så förvånande att båda lagen lyckades göra mål också. Det var en jämn match, där BATE Borisov försökte skapa mest, men Piast Gliwice försvarade sig väl och tog vara på sina chanser. Resultatet 1 - 1 kan ändå ses som en rättvis utdelning. Dock är Piast Gliwice den stora vinnaren ändå från det första mötet.

Mittbacken Egor Filipenko hos BATE Borisov utgick redan efter 11 minuter i det första mötet och är ytterst tveksam till returen, på grund av skada. En som definitivt kommer att saknas är mittfältaren Stanislav Dragun, som fick två gula kort i det första mötet. Det andra gula kortet fick han slarvigt nog på övertid. Det blev sju gula kort i det första mötet och det är en indikation på att båda lag vill så mycket. Givetvis är inte det någon överraskning med tanke på vad som står på spel här.

I mitt tycke är ändå Piast Gliwice det bättre laget av de två. Piast Gliwice använder också hemmaplans fördelen maximalt. Det är ytterst sällan Piast Gliwice lämnar Stadion Miejski utan att ha gjort något mål framåt. I den senaste matchen hemma, som var en träningsmatch mot Ekstraklasa ligakonkurrenterna Miedz Legnica blev det hela 7 - 1. I två andra träningsmatcher dessförinnan blev det också två mål framåt, i båda matcherna. Piast Gliwice är det formstarkaste laget i den inhemska ligan.

Med tanke på det starka hemmaspelet hos Piast Gliwice, skade- och avstängningsfrånvaron hos BATE Borisov - samt att de måste anfalla för att göra mål, så kommer det att uppstå lägen för Piast Gliwice att fortsätta göra mål. Det är jag övertygad om att Piast Gliwice också kommer att ta vara på, då BATE Borisov inte heller har ett så pass starkt försvar för att klara av att hålla undan Piast Gliwice tunga anfallsspel. Därmed finner jag ett värde i oddset 2,10 på att Piast Gliwice vinner hela matchen.

Själva oddset finnes hos bet365 .

---
Bekräftad startelva Piast Gliwice:
Frantisek Plach, Mikkel Kirkeskov, Uros Korun, Jakub Czerwinski, Marcin Pietrowski, Tom Hateley, Patryk Dziczek, Joel Valencia, Jorge Felix, Piotr Parzyszek & Martin Konczkowski.

Bekräftad startelva BATE Borisov:
Anton Chichkan, Aleksey Rios, Zakhar Volkov, Slobodan Simovic, Aleksandar Filipovic, Dmitry Baga, Evgeniy Yablonski, Willum Willumsson, Jasse Tuominen, Maksim Skavysh & Igor Stasevich.
---

This is the stats tab
This is the post tip