Den här har jag väntat på ett tag. Går Piteå in så helhjärtat för tredjeplatsen som de antyder så är chansen till tre poäng här klart bättre än de där 3,50.

Rosengård spelade som bekant bort guldet i Linköping och fick istället titta på ett guldfirande. Måste känts sådär med tanke på budgeten man sitter inne på.
I omgången efteråt så mötte man Eskilstuna hemma. Eskilstuna 16 poäng bakom i tabellen. Förlust 1-2 efter en ytterst slätstruken insats.
Men vem kan klandra?
Andraplatsen redan säkrad och nyss blivit näbbryckta på ett guld. Att tända till i en helt betydelselöst, trots hemmaplan, nej, jag förstår dem helt och hållet.

Nu ska det inte spelas hemma. Tvärtom. Mellan Malmö och Piteå är det bra många mil (lånad textrad från Onkel Kånkel).
Och sportchef Therese Sjögran gör klart vad som gäller, redan nu. Jag citerar från Sydsvenskan:

"Marta var stel och öm i sin axel på måndagen efter mötet med Eskilstuna.
- Det är något muskulärt, men allt fokus är på Champions League nu. Det är då det är viktigt att ha med henne, Lotta Schelin och Lieke Martens - och kanske Gaà«lle Enganamouit på bänken. Allsvenskan är ju körd och inget lag bakom oss kan nå oss heller"

Om en bortamatch i Piteå står överst på dagordningen över prioriterade saker?
Nja. Låter intervjun i Sydsvenskan tala sitt tydliga språk.

Det är inte bara spelare som kommer att vilas, även en avstängning i amerikanskan Ella Masar att brottas med.

Piteå ligger trea i serien. Det är alltså inget dåligt fotbollslag. Har full motivation. Är BRA hemma. Seriens näst bästa, faktiskt. 8-1-1 på tio matcher. Bättre än dagens gäster.

3,50 - det spelar jag åtta dagar i veckan.

This is the stats tab
This is the post tip