Semifinal, del 1 av 2, i den portugisiska cupen, Taça de Portugal, där Porto tar emot Braga på Estadio do Dragao.

Marknaden anser att Porto borde vinna mötet två gånger av tre och erbjuder därmed cirka 1,50 på en rak etta. Vägen till semifinalen har inte innehållit så pass många mål framåt för Portos del, utom i en hemmamatch mot sämre motstånd. Men inte heller så många mål bakåt. Detsamma gäller Braga, som dessutom endast har släppt in ett mål bakåt på de tre bortamatcherna i cupen. Att denna match också inte blir ett målkalas erbjuder marknaden dubbla pengar för.

Porto är i all ära ett riktigt bra lag, som givetvis kan krossa alla sämre motståndare. Dock så är de inte lika vassa på att dominera sina matcher när det blir lite svårare. I den senaste cupmatchen, borta mot Leixoes, blev det endast 1 -1. I förlängningen avgjorde Porto och tog sig därmed vidare till semifinalen. Det som Porto dock har gjort bra är att de har varit stabila bakåt. De leder Primeira Liga, där de har släppt in minst mål - 12 på 23 matcher - och där det endast har blivit ett mål bakåt på de fem senaste ligamatcher. Det är starkt.

Men även Braga är starka. Förvisso kommer de till mötet från två raka förluster, men motståndet har inte heller varit det enklaste. Del ena förlusten var mot Sporting, som befinner sig fyra i tabellen och den andra mot Belenenses, som är sjua i tabellen. Det som talar till Bragas stora nackdel är att de har haft problem med målskyttet, i och med att laget inte har gjort något mål i de senaste två ligamatcher. Bakåt är de i vanliga fall ett av de bästa lagen i ligan, med 23 insläppta mål på 23 matcher.

I den tionde omgången av ligaspelet, den 10 november 2018, möttes lagen och då blev det 1 - 0 till Porto. Det är långt ifrån omöjligt att vi får se samma siffror, med tanke på att Braga vill kommer härifrån så målsnålt som möjligt - för att i returen kunna avgöra på hemmaplan. Detta blir också Bragas enda chans till att vinna något detta år, så jag räknar med att försvaret är på tårna.

Marknaden överreagerar så fort två topplag möts i Portugal och detta är inget undantag. Då det är en semifinal och båda lag är ute efter att inte släppa in något onödigt så ska det inte erbjudas 2,01 i odds på att matchen slutar med max två mål. Detta finner jag ett värde i och lägger ett spel på under 2,5 mål i matchen. Oddset 2,01 på utfallet finnes hos Nordicbet , Betsson och Betsafe .

---
Bekräftad startelva - Porto:
Fabiano, Alex Telles, Pepe, Felipe, Wilson Manafa, Oliver Torres, Otavio, Hector Herrera, Jesus Corona, Adrian Lopez & Fernando Andrade.

Bekräftad startelva - Braga:
Marafona, Raul Silva, Claudemir, Bruno Viana, Fransergio, Wilson Eduardo, Nuno Sequeira, Joao Palhinha, Ricardo Horta, Ricardo Esgaio & Dyego Sousa.
---

This is the stats tab
This is the post tip