Portugal och Ghana gör upp på torsdagen.
Mitt speltips: Asian +1,5 på Ghana. Spelet sitter om de tar poäng eller förlorar med högst ett mål. 


Det här oddset öppnade på runt 1.40-1.45 och har driftat upp sedan dess. För mycket tycker jag och synar plushcp. Stjärnspäckade Portugal har varit välbetrodda samtidigt som Ghana råkat ut för ett par skador, inte minst på målvaktspositionen. Men för överdrivet med Portugal som såhär stora favoriter i min bok.

Ghana har spelare som Partey (en av PLs bästa mittfältare i år), bröderna Ayew, Salisu, Lamptey, Inaki-Williams, Amartey, Sulemana m.fl. spelar alla i respektabla klubbar. Inte lika stjärnspäckade som Portugal, men bör definitivt kunna stå upp.

Portugal har en ruggigt stark trupp på pappret. Leao, Bruno Fernandes, Bernardo Silva, Joao Felix m.fl. utgör en stark offensiv. Defensivt finns Ruben Dias, Cancelo, Carvalho, rutinerade grisen Pepe etc. Inga direkta svagheter. Frågetecknet är väl runt CR7, som spelmässigt inte sett särskilt bra ut när han väl fått chansen i år. Kan han bara slå på en knapp och bli lite mer klassiska Ronaldo helt plötsligt? Frågetecken för det i min bok. Han tar ju lite plats så att säga. Kan säkert vara nyttig på sitt sätt och när han väl får chansen, men frågetecken för spelet i övrigt.

Portugal i mästerskap brukar inte vara böljande allin-historier. Deltagit i samtliga VM sedan 2010 och har bara en seger med 2+ mål - mot Nordkorea. I EM i fjol var det 0-0 till 84:e mot Ungern innan det blev ett par sena mål till. I övrigt vann de ingen match. Fortfarande Fernando Santos som rattar laget, så inte omöjligt att de spelar ungefär som tidigare.

Jag tror +1,5 är en bra startposition här. Bör kunna finnas tillfällen att ta sig ur positionen live om det ser svårt ut matchbildsmässigt.

VM-TV: Melker och Oliver hittar en VM Dubbel!
This is the stats tab
This is the post tip