SVERIGES BÄSTA STARTBONUS - Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365 .

På Estádio José Alvalade i Lissabon tar Portugal emot Spanien i en vänskapsmatch innan de båda landslagen fortsätter sina Nations League äventyr. Det innebär att båda trupperna kommer att rotera och slänga in några unga framtidsnamn, där jag anser att Portugal ändå kommer med en starkare trupp och bör därmed ha en bra chans till att vinna mötet på hemmaplan.

Det har gått riktigt bra för det portugisiska landslaget sedan de vann Nations League. De har tagit komfortabla segrar över Kroatien och Sverige. Fyra dagar efter träningsmatchen mot Spanien väntar den tredje omgången av Nations League på Stade de France där Portugal kommer att möta Frankrike. Senast Portugal och Spanien möttes var i 3 - 3 mötet i VM 2018. Det är ytterst sällan Portugal förlorar en match, i alla sammanhang, och speciellt på hemmaplan mot ett landslag som de vill slå.

Vänskapsmatcher är också något som portugiserna tar seriöst där de är obesegrade i sina senaste fem vänskapsmatcher, samt att de har nio segrar från sina senaste tio matcher i alla tävlingar. Formen är därmed på topp och det är en fantastisk trupp som de har, även när de roterar i startelvan och låter unga spelare visa framfötterna. Spanien ska känna sig hotade.

Spanien fick en tuff match i första omgången av Europa League, där spanjorerna kvitterade på övertid i Tyskland och fick med sig ett 1 - 1 resultat. Därefter krossade de Ukraina hemma med 4 - 0, vilket är vanligt för spanjorerna när de får spela i hemlandet. Tre dagar efter vänskapsmatchen mot Portugal ska Spanien spela den tredje omgången av Nations League hemma mot Schweiz och sedan en bortamatch mot Ukraina - ytterligare tre dagar senare. Schemat är fullsmackad med matcher.

Både Portugal och Spanien prioriterar Nations League matcherna, även om båda vill vinna alla sina matcher. I mitt tycke är det ändå fördel Portugal som får spela hemma denna vänskapsmatch och har en dags längre vila till Nations League - som gör att jag ser dem som favoriter. Med den truppen som portugiserna har ska de vara snäppet vassare i ett hemmamöte och klara av att slå spanjorerna, som roterar kraftigt i sin startelva med tanke på det tuffa schemat som väntar runt hörnet.

Därmed lägger jag ett spel på en portugisisk seger på asiatisk handikapp 0, med en försäkring på pengarna tillbaka vid oavgjort i matchen. Det blir en förlust vid en spansk seger och vinst vid en portugisisk seger i matchen.

Speltips Portugal - Spanien:
1 asian hcp 0 (insatsen tillbaka vid kryss) - odds 1.93 hos bet365 .

---
Bekräftad startelva - Portugal:
Rui Patricio, Joao Cancelo, Pepe, Ruben Semedo, Raphael Guerreiro, Joao Moutinho, Ruben Neves, Renato Sanches, Trincao, Andre Silva & Cristiano Ronaldo.

Bekräftad startelva - Spanien:
Kepa Arrizabalaga, Sergio Reguilon, Eric Garcia, Diego Llorente, Sergi Roberto, Sergio Canales, Sergio Busquets, Daniel Ceballos, Daniel Olmo, Gerard Moreno & Rodrigo.
---

This is the stats tab
This is the post tip