Dags för Sveriges andra match på tre dagar i Algarve cup.

GRUPP C
Sverige - Schweiz 4-1

Hemmanationen Portugal kliver in i Algarve cup efter att ha kunnat se Sverige köra över Schweiz med 4-1 i den första gruppspelsmatchen.

En hygglig fördel får man säga med tanke på att man kunnat scouta svenskorna och samtidigt är helt utvilade till matchen, samtidigt som Sverige omöjligt kan starta med samma lag som mot Schweiz.

– På fredag blir det många nya spelare. Idag hade vi ett bra etablerat passningsspel ifrån vår backlinje. Portugal kommer inte tillåta oss att ha det på samma sätt, så vi måste titta på vår taktik tills den matchen, säger Peter Gerhardsson.

Formation: 4-3-3 1 Hedvig Lindahl (MV) 3 Linda Sembrant 76' 4 Hanna Glas 63' 6 Magdalena Eriksson 9 Kosovare Asllani 63' 16 Mia Carlsson 17 Caroline Seger 63' 18 Madelen Janogy 20 Mimmi Larsson 76' 22 Olivia Schough 63' 23 Elin Rubensson

Nyckelspelare som Sembrandt, Glas, Asllani, Seger, Schough, Larsson spelade alla mellan 63-76 minuter och frågan är ju hur många av dessa som kan starta. Eftersom Eriksson, Carlsson, Janogy och Rubensson lirade 90 minuter så är dem knappast tänkta att starta här.

Ett mer b-betonat Sverige mot ett utvilat Portugal kan bli tufft. Åtminstone innan byten görs för att få igång laget.

Jag tror vi får se ett taggat hemmalag som springer mycket i första halvlek och där Sverige kanske får svårt att få igång sitt spel med tanke på att det blir ett till stora delar nytt lag.