Sverige avslutar landslagssamlingen med en tuff bortamatch i Portugal.
Mitt speltips: Rak seger på Portugal.
1.73 hos Unibet , LeoVegas & Casumo .

Klart det alltid bär emot att spela mot Sverige. Vi vill väl alla ha ett så bra landslag som gör bästa möjliga resultat. Men det här är en för tuff match för att bortse från att hemmaoddset känns spelmässigt bra.

Sverige kommer från en tuff bortamatch på en regntung plan i Kroatien. Usel förstahalvlek följdes upp av briljant andrahalvlek. Dessvärre blev det förlust ändå efter ett individuellt misstag före segermålet. Mycket tufft att inte få med sig något alls från den matchen. Sverige står nu på tre raka förluster i den här mycket tuffa gruppen. Om vi går tillbaka till hur det såg ut när de här lagen möttes förra samlingen kan vi konstatera att det skiljde en klass mellan lagen när Portugal vann med 2-0. Nu hjälpte inte Gustav Svenssons röda kort till, men även innan det kom kändes det som att Portugal lät Sverige ha en del boll för att själva ställa om väldigt vasst. Min känsla var att Portugal hade full koll på matchen även innan det röda kortet.

Portugal är för dagen ett mycket bra landslag. Även utan Ronaldo. Bakom honom dräller det av högklassiga spelare som håller en mycket bra nivå i bra lag i storligorna. Liverpools sommarvärvning Jota, supertalangen Joao Felix, Man U-Fernandes, Wolves-Neves, Bernardo Silva m.fl. För mig är det ett lag som utmanar om EM-titeln nästa sommar om det vill sig väl. Komplett lag utan uppenbara svagheter även om såklart Ronaldo kommer saknas.

Efter 0-0 i Frankrike har laget här en jättechans att koppla grepp om gruppsegern. Tror inte laget bommar den här chansen. Sverige är visserligen på väg mot något mycket spännande, men jag tycker laget saknar viss defensiv stabilitet. Är personligen inget stort fan av VNL. Pontus Jansson är en fantastisk profil, men det finns en anledning till att han trots allt spelar i Championship alltjämt. Tror Jannes gäng får svårt att hålla emot portugiserna här.

2-1 eller 1-0?

This is the stats tab
This is the post tip