På Lusail Stadium ställs Portugal mot Uruguay i VM i Qatar. En seger för Portugal skulle innebära en biljett i slutspelet, efter att ha besegrat Ghana inledningsvis. Uruguay är i desperat behov av poäng, efter att ha spelat mållöst mot Sydkorea. I mitt tycke är Portugal är nummer större, på alla plan, så att fortsätta rida på segervågen känns som ett troligt scenario.Mycket handlar om, som vanligt, om Cristiano Ronaldo nuförtiden. Denna gång är det att han är först i världen med att näta i fem VM. Wow! Det gjorde han från straffpunkten. Även Joao Felix och Rafael Leao hittade nätmaskorna. Dock släppte de också in två mål mot Ghana - som i sin tur skapade ytterst lite. Målvakten Diogo Costa var kritisk efteråt. I försvaret finns Man City klass i form av Ruben Dias och Joao Cancelo, så den biten kommer förbundskaptenen Fernando Santos att hinna fixa. Fram i banan finns det anfallsvapen av högsta kvalité.

Uruguay kommer att få det svårt att hålla tätt igen. Att Diego Godin fortsatt har förtroende i mittlåset är överraskande. Han kommer att sätta på hårt prov mot snabba portugiser och få problem. Trots att Liverpool stjärnan Darwin Nunez finns i den sista tredjedelen var det svårt att skapa något vasst mot Sydkorea. Uruguay fick bara till ett enda skott på mål. Förbundskaptenen Diego Alonso ställdes upp med en ultradefensiv uppställning - där samtliga spelare fick delta i försvarsarbetet, inklusive Darwin Nunez.

Även om Uruguay är försvarsstarka väntar en helt annan uppgift mot målglada Portugal, som redan har nätat tre gånger i premiören. Därmed blir det ett spel på en rak portugisisk seger i landskampen. Till dubbla degen i odds.

Speltips Portugal - Uruguay:
1. Odds 2.05 hos Betinia .

---
Preliminär startelva - Portugal:
Diogo Costa, Joao Cancelo, Ruben Dias, Danilo Pereira, Raphael Guerreiro, Ruben Neves, Bernardo Silva, William Carvalho, Bruno Fernandes, Cristiano Ronaldo & Joao Felix.

Preliminär startelva - Uruguay:
Sergio Rochet, Martin Caceres, Diego Godin, Jose Maria Gimenez, Mathias Olivera, Federico Valverde, Matias Vecino, Rodrigo Bentancur, Facundo Pellistri, Luis Suarez & Darwin Nunez.
---

VM-TV: Sandebäck x2 bjuder på en VM-dubbel!
This is the stats tab
This is the post tip