Kalmar FF ska försöka vända på 2-1-underläge mot Pyunik.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen.

Matchen spelas i Armenien och det väntas bli strålande sol och 27-30 grader varmt. Inte optimala förutsättningar för en tempofylld match alltså.

Kalmar FF hade väldigt fin utdelning under våren. Fick med sig fler poäng än vad som spelmässigt motiverades, mycket tack vare att Rajovic gjorde mål på typ allt. En sådan överprestation brukar dock inte hålla och det är lite där vi är med Kalmar just nu. Efter det allsvenska uppehållet har Kalmar 1-1-3 i Allsvenskan och det har sett ganksa dåligt ut.

Offensiven nu när Rajovic inte gör mål känns väldigt tam helt enkelt. Skapar ganska få vassa målchanser. Så sågdet ut även i första matchen och jag tror inte det blir lättare här.

Armenerna var inte heller något extra. Skapade väldigt liten, var effektivitet som löste två mål. Utnyttjade Kalmars naiva försvarsspel skoningslöst. Men tycker de visade att de har en del Europarutin. För det maskades och filmades en hel del. Gjorde det svårt för Kalmar. Tror inte det kommer bli särskilt annorlunda här och jag ser framför mig att de kommer försöka bjuda på så lite som möjligt här.

Underspelet bra startposition

Kalmar vet om att de måste vinna här. Förr eller senare kommer de behöva börja gambla lite för att ge det en chans. Men initialt är det lika viktigt att inte släppa in något mål - för om de hamnar i underläge blir det väldigt tufft.

Så jag tror på en rätt avvaktande inledning på matchen där lagen känner sig in i tillställningen. Därför tycker jag underspelet är en bra startposition och det kan mycket väl uppstå ett läge live när det kommer gå att spela någon lägre överlina och hoppas på jackpot.

Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip