De nyblivna Copa del Rey mästarna Real Betis gästas av stormakten FC Barcelona på Benito Villamarin Stadium, i den spanska La Liga. Med fyra omgångar som återstår har egentligen inget av lagen säkrat en topp 4 placering ännu. Barcelona är tvåan i tabellen, med 8 poäng fler än Betis - som är femman med 3 poäng upp till de regerande mästarna Atletico Madrid, som ligger på en fjärde plats. Det finns mycket kvar att spela för. Marknaden erbjuder jämna odds. Dock borde Barcelona vara klara favoriter.

Det har gått mindre bra för Betis på sistone i ligaspelet. En huvudanledning är att de har storsatsar och vunnit den spanska cupen - för tredje gången i klubbens historia. Priset har varit att de inte har lyckats ta någon seger i de tre senaste omgångar. Det har blivit en förlust mot Elche på hemmaplan, samt två kryssresultat mot Real Sociedad och Getafe. Det som sticker ut mest är att Betis inte har nätat en endaste gång på dessa tre matcher. Tränaren Manuel Pellegrini brottas med en rejäl måltorka i offensiven.

I Barcelona är det mycket frustration. Dels för att det går så himla bra för ärkerivalen Real Madrid - som både har vunnit La Liga och vänt ett underläge och tagit sig till finalen i Champions League. Dels också för att hemmaspelet har varit kritiskt. Däremot har det gått utmärkt på bortaplan. Utanför Camp Nou har det blivit sex raka segrar i ligaspelet. Formen är fin med en hemmaseger över Real Mallorca. Memphis Depay och Sergio Busquets hittade nätmaskorna i 2 - 1 segern, där Barcelona ägde matchen.

I Betis saknas Marc Bartra, William Carvalho, Victor Camarasa och Martin Montoya medan Paul Akouokou är tillbaka från en avstängning. I Barcelona saknas Gerard Pique, Nico Gonzalez och Pedri. Sergi Roberto och Sergino Dest är tveksamma medan Oscar Mingueza och Martin Braithwaite är tillbaka från Covid-smittan. I mitt tycke bör Barcelona ses som givna favoriter. När spelbolag erbjuder en bra bit över dubbla pengar på en rak Barcelona seger finns det råd att slänga in en livlina också.

Därmed finns det ett odds värde i att spela på en Barcelona seger på asiatiskt handikapp, med en försäkring på pengarna tillbaka vid kryss i matchen. Det blir en förlust vid en seger till Real Betis och vinst vid en sjunde raka bortaseger till Barcelona.

Speltips Real Betis - Barcelona:
2 asian 0 (samma som Barcelona draw no bet) - odds 1.67 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Real Betis:
Claudio Bravo, Alex Moreno, Victor Ruiz, German Pezzella, Youssouf Sabaly, Sergio Canales, Guido Rodriguez, Nabil Fekir, Aitor Ruibal, Juanmi & Borja Iglesias.

Preliminär startelva - Barcelona:
Marc-Andre ter Stegen, Dani Alves, Ronald Araujo, Eric Garcia, Jordi Alba, Frenkie De Jong, Sergio Busquets, Gavi, Ferran Torres, Pierre-Emerick Aubameyang & Memphis Depay.
---

This is the stats tab
This is the post tip