En tuff uppgift väntar Real Betis på Benito Villamarin när de regerande La Liga mästarna Real Madrid gästar dem i ligaspelet. Mästarna har en cupförlust i ryggen mot FC Barcelona - som leder ligan med 7 poäng före Real Madrid. En reaktion är att vänta från stormakten, som har haft en utmärkt målform sedan klubblags-VM. Betis själva har en fin form, men väger ändå lite för lätt i dessa sammanhang.

Efter en trög start i februari månad med förluster mot Barca och Celta Vigo har tränaren Manuel Pellegrini fått fart på spelarna. Därefter har det blivit trepoängare mot Almeria, Real Valladolid och Elche. Minst sagt lättare motstånd. Betis är femman i tabellen, som har 2 poäng upp till fyran Atletico Madrid och 2 poäng ytterligare till trean Real Sociedad - som har en match mer spelad. Betis slåss på två fronter, då ett möte mot Manchester United ligger runt hörnet i Europa League.

Real Madrid har redan lyckats besegra Betis denna säsong - i ett möte som slutade 2 - 1 på Bernabeu. Även tränaren Carlo Ancelotti fick ordning på mästarna efter Mallorca-förlusten, då det därefter blev en massa raka segrar - med massor av mål i protokollet. Dock har det blivit ett poängtapp i Madridderbyt sist, som följdes upp av en förlust i Copa del Rey mot Barca. Även Real Madrid ska spela en retur ute i Europa, i Champions League, men behöver inte lägga fokus där då de har ett 5 - 2 resultat med sig från Anfield.

Betis får klara sig ytan knäskadade Nabil Fekir, samt Sergio Canales, Rui Silva, Edgar Gonzalez och Juan Cruz. Real Madrid har avbräck på Luka Modric, som är avstängd, efter att ha plockat på sig fem varningar. David Alaba och Ferland Mendy är på skadelistan.

Efter El Clasico förlusten är det fullt möjligt att mästarna brusar upp och återvänder till segerspåret. Det är då Real Madrid är som mest farliga att möta. Motståndet är trots allt ett nummer sämre, i mitt tycke. Därmed blir det ett spel på att Real Madrid reser hem med alla poäng i behåll.

Speltips Real Betis - Real Madrid:
2. Odds 1.78 hos Lucky Sports .

---
Preliminär startelva - Real Betis:
Claudio Bravo, Youssouf Sabaly, Luiz Felipe, German Pezzella, Juan Miranda, Guido Rodriguez, William Carvalho, Luiz Henrique, Rodri, Juanmi & Borja Iglesias.

Preliminär startelva - Real Madrid:
Thibaut Courtois, Daniel Carvajal, Eder Militao, Antonio Ruediger, Nacho Fernandez, Federico Valverde, Aurelien Tchouameni, Daniel Ceballos, Rodrygo, Karim Benzema & Vinicius Junior.
---

This is the stats tab
This is the post tip