Derbi Sevillano i den spanska cupen där Real Betis tar emot stadsrivalen Sevilla FC på Benito Villamarin i åttondelsfinalen. Två jämnstarka lag som gör lysande säsonger även i den spanska La Liga. Betis ligger på en tredje plats i tabellen och har 10 poäng upp till tvåan Sevilla. Båda lagen har ett slutspel i Europa League att genomföra i februari månad. Skillnaden är att Sevilla slåss om ligatiteln. Det är svårt att hålla fokus på alla turneringar. Därmed har Betis en fin chans att slå ut ärkefienden.

Betis är ute efter revansch. Under de senaste utslagstävlingar har Sevilla gått segrandes ur duellerna. Om det är någon gång som Betis ska kunna slå ut dem så är det nu. Betis har varit starkare i den sista tredjedelen, med 33 mål efter 20 omgångar i La Liga. Juanmi har nätat 11 gånger för klubben och är i högform. Bakom sig har de en imponerande insats mot nykomlingen Rayo Vallecano, där det blev 1 - 1, trots att Betis spelade med en man mindre i en timmes tid. Betis gör sin bästa säsong på länge.

Å andra sidan gör Sevilla det också. Det är 5 poäng upp till tabellettan Real Madrid. I år har de två raka 1 - 0 segrar över Cadiz och Getafe. Sevilla har bara 13 insläppta mål - minst av alla. MEN! Målvakten Yassine Bounou och anfallarna Munir El Haddadi och Youssef En-Nesyri har lämnat för spel i Afrikanska mästerskapet. Suso, Erik Lamela och Thomas Delaney är i sjukstugan. Mittbackschefen Jules Konde utgick i halvtid mot Getafe och väntas missa derbyt. Sevilla truppen är därmed full av avbräck.

Frånvaro finns det även i Betis, som får klara sig utan mittbacken Marc Bartra, samt Willian Jose på topp och veteranmittfältaren Joaquin. Dock får de Juan Miranda och Juanmi tillbaka. Marknaden anser att mötet är vidöppet. I mitt tycke ska Betis ändå ses som klara favoriter på hemarenan. Sevillas defensiva avbräck och en utarmad offensiv öppnar upp för att Betis äntligen ska ta sig förbi dem i cupen. Därmed blir det ett spel på att Betis tar sig vidare i Copa del Rey, efter ordinarie tid, förlängning eller straffar.

Speltips Real Betis - Sevilla:
Real Betis går vidare - odds 1.80 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Preliminär startelva - Real Betis:
Rui Silva, Hector Bellerin, Roberto Gonzalez, Victor Ruiz, Alex Moreno, Guido Rodriguez, Andres Guardado, Cristian Tello, Nabil Fekir, Sergio Canales & Borja Iglesias.

Preliminär startelva - Sevilla:
Marko Dmitrovic, Gonzalo Montiel, Nemanja Gudelj, Diego Carlos, Marcos Acuna, Ivan Rakitic, Fernando, Joan Jordan, Lucas Ocampos, Rafa Mir & Alejandro Gomez.
---

TV: Helgens bästa tips på Rekatochklart!




This is the stats tab
This is the post tip