På MetLife Stadium i East Rutherford i New Jersey har vi ett gigant möte i vänskapscupen International Champions Cup då två spanska lag möts i Real Madrid och Atletico Madrid. Marknaden har storebror Real Madrid som favoriter, till strax över dubbla pengar, medan jag anser att detta är en helt öppen match, som kan sluta hursomhelst. Real Madrid har slarvat rejält i denna turnering, medan Atletico Madrid har försvarat sig väl men varit uddlösa framåt, så det blir en svår match att vinna oavsett.

Detta blir den tredje och sista matchen för Real Madrid i turneringen, som inte alls har kommit igång med sin evolution och revolution och kalla det vad du vill. I den första matchen mot Bayern München var det endast Eden Hazard som fick starta av de nya spelarna - i övrigt var det samma elva som spelade förra säsongen. Det blev en förlust med 1 - 3, som sedan följdes upp av en 2 - 2 match mot Arsenal. Real Madrid spelade en man kort tidigt i matchen och hamnade i underläge direkt.

Det var stundtals en ganska tuff match mot Arsenal. Nacho Fernandez hade dragit på sig ett rött kort redan efter 9 minuter. Arsenal satte en straff och utökade till 2 - 0, men sedan drog Sokratis Papastathopoulos i Arsenal på sig ett rött kort och Real Madrid kunde reducera och kvittera, genom mål av inhopparna Marco Asension och, hör och häpna, Gareth Bale. Att han ens fick speltid överhuvudtaget är ett mysterium, med tanke på hur gärna Real Madrid vill sälja honom. Summan av kardemumman?

Real Madrid är fortfarande, precis som i ligaavslutningen, väldigt sårbara i defensiven. Zidane har ännu inte fått ordning på försvaret och detta kan bli kostsamt mot Atletico Madrid, som har en stark offensiv, trots försäljningen av Griezmann.

Atletico Madrid fortsätter i vanlig ordning att imponera i defensiven. I deras första vänskapsmatch för denna säsong besegrade de Numancia med 3 - 0. Offensivt fick Atletico sig ett stort avbräck då klubbens dyraste värvning genom alla tider, Joao Felix, tvingades av planen med en höft skada efter en halvtimme i sin debut. Han befann sig inte med i Atletico Madrids första match under denna turnering, mot slagpåsen Chivas från Mexiko. Matchen slutade mållöst. Inget insläppt mål, för andra matchen i rad.

En av anledningar är att Marcos Llorente i Atletico Madrid drog på sig ett rött kort efter 26 minuter, vilket "tvingade" Atletico Madrid att spela ännu mer defensivt än vanligt. Med en halvtimme kvar av matchen drog Carlos Villanueva i Chivas på sig ett rött kort och då hade Atletico Madrid ett bra grepp om matchen, men något mål blev det inte denna gång. Dock så visade Atletico Madrid återigen hur pass starka de är i defensiven, samt att de kan göra en hel del mål i matchen mot Numancia.

Att möta Real Madrid blir givetvis ännu tuffare, men det har Atletico Madrid klarat av så många gånger tidigare. Jag är slutligen helt övertygad om att Atletico Madrid spelarna är mycket mer taggade inför denna match än vad Real Madrid spelarna är - och då Real Madrid ännu inte är klara med sin ombyggnation är chanserna stora att Atletico Madrid, precis som Bayern München och Arsenal, kommer att störa dem samt plocka poäng i matchen.

Marknaden erbjuder 1,79 i odds på att Atletico Madrid inte förlorar kampen. Det finner jag ett värde i och spelar på X2 i matchen.

Själva oddset finnes hos FastBet .

This is the stats tab
This is the post tip