I den femte omgången av den spanska La Liga tar ligatvåan Real Madrid emot ligafyran Espanyol på Santiago Bernabeu. Champions League mästarna visade prov på en bläddrande fotboll i veckan mot Roma men det har även Espanyol gjort hittills i ligan. Med det spelet som Espanyol har visat upp i inledningen kan de komma att bli ligans skräll denna säsong. Det ska mycket till för att Real Madrid ska kunna hålla undan helt i detta möte, utan att släppa in något mål. När marknaden erbjuder över dubbla pengar på att båda lag ska göra mål finner jag ett stort värde i spelet.

Real Madrid gör givetvis alltid mål, mot allt och alla. Hela laget håller ett snabbt tempo där samtliga spelare är involverade i alla attacker. Laget trycker på hårt, tills motståndarna gör bort sig eller lämnar en öppning - och då hugger Real Madrid spelarna till direkt. Om inget läge uppstår så är det individuella prestationer som avgör och där har Real Madrid nästan tio spelare som klarar av uppgiften på egen hand. Det är ett maskineri när det gäller att producera mål, men det kommer till ett pris också.

När ett lag spelar så offensivt som Real Madrid gör blir det luckor bakåt. Endast i öppningsmatchen mot Getafe har Real Madrid klarat av att hålla nollan i 2-0 segern. Därefter har de släppt in mål i tre matcher i rad. Se här:

La Liga: 15/9, 2018
Athletic Bilbao 1-1 Real Madrid

La Liga: 1/9, 2018
Real Madrid 4-1 Leganes

La Liga: 26/8, 2018
Girona 1-4 Real Madrid

Senast Real Madrid mötte Espanyol förlorade de med 0-1 borta och det är mycket som talar för att Espanyol, efter tre raka matcher utan mål på Santiago Bernabeu kommer att bryta den negativa trenden. Espanyol har nämligen kommit igång ordentligt med målskyttet. I sina tio senaste matcher har de gjort mål, när det gäller allting.

Om vi dock endast tittar på ligan den här säsongen så har de spelat lysande i öppningsmatchen borta mot Celta Vigo, som slutade 1-1. Därefter spelade Espanyol ut Valencia hemma och vann med 2-0. Sedan åkte Espanyol på förlust borta mot Alaves med 1-2 och senast blev det 1-0 hemma mot Levante. Det har sett riktigt bra ut i offensiven sedan Gerard Moreno såldes till Villarreal, då flera andra spelare har tagit plats och Espanyol har äntligen börjat spela som ett lag.

Espanyol är följsamma i sitt försvarsspel. De ligger högt med backlinjen, som är kompakt, och tar vara på motståndarnas misstag. Det kommer dock inte att räcka mot Real Madrid men det kan ändå bli en skräll om Espanyol fortsätter att leverera framåt. Real Madrid har en match i bena från Champions League och det kan bli rotering i startelva, så allt talar för att Espanyol ska ha en god chans att näta i denna sena lördagsmatch.

Oddset på att båda lag gör mål är på tok för högt, i mitt tycke, då det ligger på 2,01 i skrivandets stund. Jag tvivlar starkt på att det oddset kommer att stå sig fram tills avspark och lägger ett spel redan nu på utfallet. Spelet till det oddset kan läggas hos Betsafe , Betsson och Nordicbet .

---
Preliminär startelva Real Madrid: Thibaut Courtois, Marcelo, Raphael Varane, Sergio Ramos, Dani Carvajal, Luka Modric, Toni Kroos, Dani Ceballos, Marco Asensio, Karim Benzema & Gareth Bale.

Preliminär startelva Espanyol: Diego Lopez, Javi Lopez, David Lopez, Mario Hermoso, Didac Vila, Esteban Granero, Marc Roca, Sergi Darder, Leo Baptistao, Borja Iglesias & Sergio Garcia.
---

This is the stats tab
This is the post tip