När stormakten Real Madrid gästas av Espanyol, i den spanska La Liga, räcker det med bara en poäng för att tabellettan ska säkra ligaguldet. Med fem omgångar kvar av ligaspelet leder Real Madrid tabellen före ärkerivalen FC Barcelona med hela 15 poäng. Tränaren Carlo Ancelotti har därför komma att rotera hela startelvan - för att ha friska ben till veckomatchen i Champions League. Även om Espanyol inte har något drömform så är det ett lag som alltid lägger in en högre växel mot bättre motstånd.

Utan tvivel har Real Madrid varit det bästa laget i Spanien denna säsong. Med 24 segrar, 6 kryss och endast 3 förluster kommer de att vinna La Liga. Förutom Espanyol har de kvar att möta Atletico Madrid, Levante, Cadiz och Real Betis. Förutsatt att Barcelona och Sevilla vinner samtliga sina fem kvarstående matcher så krävs det en poäng till för att helt säkra förstaplatsen.

Så Real Madrid kan helt släppa fokuset på ligaspelet. För en stund. I stället behövs det pigga spelare inför returen på Santiago Bernabeu-stadion där Manchester City kommer på besök, i returen i Champions League. Den första semifinalen vann Premier League mästarna med 4 - 3, efter två mål av X-faktorn Karim Benzema och ett mål av anfallskollegan Vinicius Junior.

Detta är ett drömläge för Espanyol att möta Real Madrid. Espanyol brukar ha en tendens att resa sig inför möten mot storlag i La Liga. De befinner sig på den nedre halvan av tabellen - men det finns fortfarande en god chans att hamna på den övre halvan.

Bakom sig har Espanyol förluster mot Rayo Vallecano Atletico Madrid och Real Sociedad. Dock har dessa kommit med bara ett mål i skillnad. Det är inte lätt att vinna över Espanyol med stora siffror, då tränaren Vicente Moreno har bygg laget bakifrån. Fram i banan finns målkungen Raul De Tomas, med 15 ligamål. Keidi Bare är lagets enda avbräck, på grund av en knäskada.

Mycket talar för att Real Madrid kommer ut med en reservbetonad startelva. Detta möte ska bara skötas av. Det råder inga tvivel om att svårslagna Espanyol är mer än kapabla till att göra drabbningen svår för favoriterna. Därmed blir det ett spel på att Espanyol täcker asiatiska handikapp linan på +1 mål. Då återbetalas insatsen om Real Madrid vinner med just ett mål i skillnad. Förlust vid en större seger för Real Madrid, som med två mål eller mer. Vinst vid kryss i matchen eller en rak seger till Espanyol.

Speltips Real Madrid - Espanyol:
2 asian +1. Odds 2.09 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Real Madrid:
Andriy Lunin, Lucas Vazquez, Jesus Vallejo, Rafa Marin, Marcelo, Federico Valverde, Eduardo Camavinga, Dani Ceballos, Marco Asensio, Rodrygo Goes & Gareth Bale.

Preliminär startelva - Espanyol:
Diego Lopez, Aleix Vidal, Fernando Calero, Leandro Cabrera, Adria Pedrosa, Yangel Herrera, Manu Morlanes, Sergi Darder, Javi Puado, Tonny Vilhena & Raul De Tomas.
---

TV: Rolig rad på Europatipset - Melkers bästa tips!




This is the stats tab
This is the post tip