Stormakten Real Madrid har en tuff uppgift i den spanska La Liga när svårslagna Getafe gästar dem på Santiago Bernabeu. Marknaden har givetvis Real Madrid som megafavoriter till seger, eftersom de leder tabellen med 12 poäng före ärkerivalen FC Barcelona, stadsrivalen Atletico Madrid och Sevilla - som har lika många poäng. Getafe har spelat riktigt bra, främst i defensiven, i de senaste omgångar. Därför finns det en stor chans att detta möte blir av en målsnålare karraktär, då fokus ligger på annat.

Hos Real Madrid, som nästan har säkrat ligaguldet, ligger en del tankar på returen i Champions League. I veckan slogs de regerande mästarna Chelsea på Stamford Bridge med hela 3 - 1. X-faktorn Karim Benzema gjorde lagets samtliga mål, precis som han gjorde mot Celta Vigo, båda på straff, i den senaste ligasegern. Med ett tufft spelschema gäller det bara att få med sig resultat. Försvaret håller en hög nivå och ska klara av att hålla tätt mot Getafe - som har varit uddlösa i den sista tredjedelen.

Ja, alla utom Enes Ünal, som har nätat 14 ligamål. Det är hälften av lagets samtliga mål i La Liga, efter 30 omgångar. Det var dock Borja Mayoral, som blev matchvinnaren i den senaste omgången då Real Mallorca besegrades på hemmaplan. Innan dess blev det 1 - 1 mot Athletic Bilbao och ett mållöst möte mot Valencia. Tränaren Quique Sanchez Flores har fått ordning på försvaret och då har också poängen kommit. Getafe har 6 poäng ner till bottenträsket - så ännu är det ingen fara för kontraktet.

När lagen möttes denna säsong vann Getafe hemmamötet med 1 - 0, där Enes Ünal nätade efter 9 minuters spel. Förra säsongen klarade Getafe av att spela mållöst på Coliseum Alfonso Perez men förlorade som väntat på bortaplan, med 0 - 2. Då Real Madrid är i toppslag, samtidigt som Getafe är svåra att bryta ner, borde detta återigen bli ett tajt möte. Så något målkalas behöver detta verkligen inte bli. Därmed blir det ett spel på att det bli som högst två insläppta mål totalt i matchen.

Speltips Real Madrid - Getafe:
Under 2,5 mål - odds 1.88 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Real Madrid:
Thibaut Courtois, Lucas Vazquez, Nacho Fernandez, David Alaba, Ferland Mendy, Federico Valverde, Carlos Casemiro, Eduardo Camavinga, Vinicius Junior, Karim Benzema & Marco Asensio.

Preliminär startelva - Getafe:
David Soria, Djene Dakonam, Jorge Cuenca, Stefan Mitrovic, Damian Suarez, Carles Alena, Gonzalo Villar, Nemanja Maksimovic, Mathias Olivera, Enes Ünal & Sandro Ramirez.
---

TV: Helgens bästa spel bjuder på en allsvensk dubbel!




This is the stats tab
This is the post tip