Liverpool och Real Madrid gör upp i CL-returen.
Mitt speltips: Över 1,5 mål i första halvlek. Finns på de flesta bolag, men bet365 ligger bra oddsmässigt där.

5-2 till Real Madrid i första matchen efter en mäktig vändning. En av flera märkliga matcher i CL-slutspelet, för jag tycker inte Real var tre mål bättre än Liverpool i matchen. Tycker faktiskt Liverpool var rätt bra i matchen, åtminstone i första halvlek. Just Liverpool har som bekant varit extremt ojämna den här säsongen. 7-0 mot Man United ena veckan, 0-1 mot Bournemouth sex dagar efter. Helt klart är i alla fall att kapaciteten att göra match av det här dubbelmötet finns om alla stjärnor står rätt. Krävs en total maxprestation, lite medstuds och ett okaraktäristiskt darrande Real. Och gärna ett tidigt mål för att det ska bli spanska nerver.

Hade det varit kryss eller uddamålsledning efter första matchen hade jag nog inte varit sugen på något form av överspel. Då hade det lätt kunnat bli en lite avvaktande vänta och se-matchbild med forcering först i slutet. Nu är det tre mål som ska hämtas igen, med andra ord inget att vänta på för Klopps gäng. De behöver gå för det direkt.

Fyra mål i första halvlek på Anfield

I första mötet blev det fyra mål redan i första halvlek. Nu blir det en starkare backlinje från Liverpool då Konate lär ersätta Gomez, som blev väldigt avslöjad i första mötet.

Real har frågetecken på Benzema, som dragits med ankelproblem. Möjligt att han inte riskeras från start här, vilket hade varit ett offensivt avbräck såklart. Men finns som bekant gott om offensiv power i det där laget ändå. Defensivt har de släppt in mål i 5/7 CL-matcher. I ligan har de släppt in mål i 16/25, deras nio nollor går att jämföras med Barcas 19. Har kanske inte den där superdefensiven och det ligger väl inte riktigt i klubbens DNA att parkera en buss heller, särskilt inte hemma. Rätt sjuka CL-slutspelsmatcher i fjjol med 3-1 mot PSG, Man City och Chelsea. 1-3 och 3-4 mot Csamma Chelsea och Man City. Så det här laget har en tradition av galna matcher i CL. Att det blir så igen för att det var så tidigare är såklart ingen garanti, men det är i stort sett tränare och lag så jag tror åtminstone på en rätt öppen matchbild.

Med tanke på vilka lag som möts och utgångsläget tycker jag det här mötet luktar mål. Jag gillar det högre oddset på att det blir två+ i första halvlek.

Speltips: Över 1,5 mål i första halvlek.
This is the stats tab
This is the post tip