Real Madrid sitter i förarsätet när det återstår två omgångar av den spanska La Liga. De har en ledning med fyra poäng före ärkerivalen Barcelona. Kvar återstår Villarreal hemma och Leganes borta för Real Madrids del, som behöver två poäng till i tabellen för att definitivt vinna ligan. Efter omstarten har Real Madrid vunnit sina samtliga (9!) matcher i rad och ställs nu mot en tuff motståndare, som de tidigare har haft problem med. Real Madrid är återigen favoriter men någon storseger tror jag inte på.

Det går inte annat än att imponeras över Real Madrids framfart efter uppehållet, eftersom laget har gått segrandes ur samtliga matcher. Dock har det långt ifrån alltid varit imponerande segrar utan oftast uddamålssegrar där straffar många gånger har varit avgörande. Real Madrid var dominanta under de första två matcherna efter omstarten. Under de sju senaste matcher har Real Madrid "bara" vunnit med fler än ett mål i två av matcherna. De övriga fem matcherna har vunnits med ett måls marginal.

Senast blev det en 2 - 1 seger borta mot Granada. Real Madrid övertygade inte men segern var rättvis. Så har det oftast sett ut i de senaste matcherna, utan att vi har bjudits på något målkalas. Lättare blir det inte heller när Villarreal gästar Real Madrid, som själva är starka. Efter uppehållet klarade Villarreal att vinna tre matcher i rad med 1 - 0, innan skador och avstängningar drabbade truppen och det blev först en förlust mot Barcelona, sedan vinst mot Getafe och senast förlust mot Real Sociedad.

Skillnaden för Villarreal är att de får tre nyckelspelare tillbaka. Mittfältsgeneralen Vicente Iborra är tillbaka efter avstängning. Det är även anfallaren Gerard Moreno samt att hans kollega på topp, Paco Alcacer, är tillbaka efter en skada. De tre spelarna är en rejäl förstärkning för tabellfemman Villarreal, som gärna vill plocka poäng här och behålla sin Europa League plats.

Säsongens första möte slutade 2 - 2. Real Madrid har endast vunnit ett av de fem senaste möten mot Villarreal (med 3 - 2 hemma). Det är svårt att gå emot Real Madrid, men eftersom de inte har imponerat och då Villarreal får tillbaka nyckelspelare är sannolikhet inte stor att Real Madrid vinner stort. Jag är säker på att Villarreal täcker handikapp linan på 1,5 mål i fördel.

Speltips Real Madrid - Villarreal:
2 asian hcp +1,5 (samma som Villarreal +1,5 mål) - odds 1.70 hos Casumo , Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva - Real Madrid:
Thibaut Courtois, Ferland Mendy, Sergio Ramos, Raphael Varane, Daniel Carvajal, Luka Modric, Casemiro, Toni Kroos, Rodrygo, Karim Benzema & Eden Hazard.

Bekräftad startelva - Villarreal:
Sergio Asenjo, Xavi Quintilla, Pau Torres, Sofian Chakla, Mario Gaspar, Ruben Pena, Moi Gomez, Andre Anguissa, Manu Morlanes, Samuel Chukwueze & Gerard Moreno.
---

This is the stats tab
This is the post tip