Real Sociedad har ett gyllene läge att hitta tillbaka till toppformen när de hemma på Anoeta tar emot jumbon Espanyol i La Liga.

Innan Covid-19 slog till var Real Sociedad på god väg mot en Champions League biljett. Då låg Real Sociedad på en fjärde plats i tabellen. Nu har de hamnat i en avgrundsdjup svacka. Sedan omstarten har det blivit ett kryss mot Osasuna och sedan fyra raka förluster mot Alaves, Real Madrid, Celta Vigo och senast Getafe. Därmed riskerar Real Sociedad att gå miste om Europaspel - såvida de inte slår ärkerivalen Athletic Bilbao i Copa del Rey finalen (direktbiljett till Europa League). Eller börjar ta poäng i ligan.

Det ska sägas att marginalerna har varit små. Anledningen till förlusterna är okoncentration från spelarna, som har tappat bollen för enkelt och i nästa läge gjort bort sig genom att dra på sig en massa straffar och frisparkar. Dock har inte Real Sociedad blivit överkörda av någon motståndare utan det har ständigt funnits en chans till att plocka poäng. Till nästa match återvänder mittbacken Diego Llorente efter avstängning, så det blir mycket stabilare i försvaret. Framåt gör Real Sociedad mål.

Det finns en enorm tyngd och talang i Real Sociedads anfallsspel, så jag är helt övertygad om att de kommer att näta mot Espanyol. För det har nästan alla andra lag också gjort. Espanyol har också en bedrövlig form med tre raka förluster. De sparkade sin tränare Abelardo och kastade in Francisco Rufete från "styrelsen". Nästan alltid brukar sådant ge effekt, direkt, till en början. Men i Espanyols fall, som är så usla för tillfället, gav det ingen effekt alls. Det blev en hemmaförlust mot Real Madrid.

Även om jag förstår marknadens skeptisk mot Real Sociedad så är det fortfarande en stor sannolikhet att de tar en vinst mot ligans absolut sämsta fotbollslag. Det skiljer nästan dubbelt så många poäng mellan lagen, där tabellsjuan Real Sociedad har 47 poäng medan Espanyol, med en ännu sämre tränare just nu, har 24 poäng. Då Espanyol dessutom måste gå all-in för seger i denna match, eftersom en poäng tar dem ingenstans, finner jag ett värde i en rak Real Sociedad seger till dubbla pengar.

Speltips Real Sociedad - Espanyol:
1 - odds 2.01 hos Nordicbet , Betsson & Betsafe .

---
Bekräftad startelva - Real Sociedad:
Miguel Angel Moya, Joseba Zaldua, Diego Llorente, Robin Le Normand, Nacho Monreal, Adnan Januzaj, Igor Zubeldia, Mikel Merino, Mikel Oyarzabal, Cristian Portu & Willian Jose.

Bekräftad startelva - Espanyol:
Diego Lopez, Victor Gomez, Bernardo, Leandro Cabrera, Didac Vila, Nico Ribaudo, Marc Roca, David Lopez, Oscar Melendo, Adrian Embarba & Raul de Tomas.
---

This is the stats tab
This is the post tip