Till Anoeta reser de regerande La Liga mästarna Real Madrid för att ta sig an Real Sociedad. I den sista omgången, förra säsongen, krigade Real Sociedad till sig en viktig poäng, som innebar en sjätte plats i tabellen och därmed Europa League fotboll. Real Madrid vann ligan med fem poäng före ärkerivalerna Barcelona, där formen var helt lysande efter uppehållet. Real Madrid har bygg upp ett mästarlag med stora stjärnor på samtliga positioner. Jag ser inte att Real Sociedad kan stoppa dem.

Real Sociedad har inte varit så värst aktiva på transfermarknaden. De har sålt sin andramålvakt Gero Rulli och mittbacken Raul Navas, samt att lagets bästa spelare i Martin Ødegaard har gått tillbaka till just Real Madrid. Den enda givna förstärkningen är 34-årige David Silva från Man City. Real Madrid har tjänat bra pengar detta transferfönster i samband med försäljning av Achraf Hakimi till Inter, Oscar Rodriguez till Sevilla, Javi Sanchez till Real Valladolid samt några andra mindre miljonaffärer.

I mitt tycke platsar inte Achraf Hakimi bland den stenhårda konkurrensen i Real Madrid, så det var inte förlust. Däremot kan Martin Ödegaard vara en frisk fläkt på mittfältet, när det kommer till kreativiteten, så han är en klar förstärkning för marängerna.

Real Sociedad har redan spelat en match denna säsong, som slutade 1 - 1 borta mot Valladolid. Det var inget vidare spel från Real Sociedads sida, i alla fall inte till den graden att de skulle kunna utmana Real Madrid om poäng. Till denna match har Real Sociedad en lång skadelista där spelare som Martín Zubimendi, Jon Guridi, Martín Merquelanz, Asier Illarramendi och Luca Sangalli är skadade. Tveksamma till start är Igor Zubeldia, Willian José och Joseba Zaldúa. Det är stora avbräck för en liten trupp.

Även Real Madrid har skador på Mariano Diaz, Eden Hazard, Gareth Bale, Sergio Reguilón och Marco Asensio. Enligt mig hade bara Eden Hazard tagit en plats i dagens startelva. Vidare är Éder Militão, Martin Ødegaard, Lucas Vázquez, Luka Jović och Isco tveksamma till start, men samma åsikt gäller där. Så det är endast ett avbräck på Eden Hazard men Vinícius Júnior ska vara bra nog ersättare i en match mot Real Sociedad. Därmed blir det ett spel på att Real Madrid plockar samtliga tre poäng i matchen.

Speltips Real Sociedad - Real Madrid:
2 - odds 1.75 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva - Real Sociedad:
Alex Remiro, Andoni Gorosabel, Robin Le Normand, Aritz Elustondo, Aihen Munoz, Ander Guevara, Mikel Merino, Cristian Portu, Mikel Oyarzabal, Ander Barrenetxea & Alexander Isak.

Bekräftad startelva - Real Madrid:
Thibaut Courtois, Daniel Carvajal, Raphael Varane, Sergio Ramos, Ferland Mendy, Luka Modric, Martin Ødegaard, Toni Kroos, Rodrygo, Karim Benzema & Vinícius Júnior.
---

This is the stats tab
This is the post tip