På Estadio Jose Zorrilla spelas söndagens lunchmatch i den spanska La Liga, där Real Valladolid ska ta emot i skrivandets stund tabellfyran Getafe. För nästan tre månader sedan möttes lagen på Estadio Jose Zorrilla och då slutade matchen 1 - 1, vilket är ett fullt troligt resultat även i denna match. Getafe är små favoriter på marknaden, eftersom de har en bättre form och tre anfallare som gör mål. Real Valladolid är också starka på hemmaplan och borde kunna göra ett mål på gästerna igen.

Real Valladolid var det enda hemmalaget som misslyckades att göra något mål i den förra omgången. Men ack så nära det var, ett flertal gånger, i 0 - 2 förlusten mot Sevilla. Real Valladolid hade nämligen 5 skott på mål och 4 utanför. I mitt tycke borde åtminstone två av dessa lägen satts, men ibland är det stolpe ut, helt enkelt. Det som såg bra ut senast var att Real Valladolid, som spelar 4-2-3-1, anföll med många spelare och stundtals var det 4-5 man i straffområdet vid omställningar och kontringar.

Real Valladolidkommer fortsätta med den offensiva spelstilen och mål kommer att komma närsomhelst. När de dessutom får fortsätta dra fördel av hemmaplan mot ett Getafe, som i snitt släppet in ett mål på bortaplan så är chanserna goda ändå att Real Valladolid nätar. Bakåt har dock Real Valladolid problem att hålla tätt, så jag tvivlar starkt att vändningen kommer här.

Jag har skrivit det några gånger förut och jag skriver det igen. Getafe är svinduktiga på att göra mål och ett av få lagen i La Liga som har 3 (!) forwards som de kan lita på. Alla lag har en liten svacka under säsongen och Getafe hade sin nyligen då de inte klarade av att göra mål på Valencia borta och sedan Leganes hemma. Men därefter studsade de tillbaka och spelade 1 - 1 senast borta mot Espanyol - som är svåra att göra mål på nu igen.

I den matchen valde den hyllade tränaren Pepe Bordalas att vila anfallaren Jorge Molina, så att bänkspelaren Angel Rodriguez kunde komma in och göra mål. Det gjorde han också. Angel Rodriguez hoppade också in senast mot Athletic Bilbao hemma och gjorde mål igen.

Getafe har ett lyxproblem, i jämförelse med många La Liga lag som desperat är i behov av en målspura, där Getafe har Jaime Mata och Jorge Molina på topp. Angel Rodriguez brukar göra inhopp och även spela i cupen och nästan alltid hotar han motståndarna och oftast också gör mål. Så det ska mycket till för att Getafe, som parkerar på en fjärde plats i tabellen, inte ska lyckas göra mål med dessa kvalitéer i spetsen, på Real Valladolids svaga försvar.

I min bedömning är chanserna minst 50 % på att båda lag lyckas göra mål i denna match. När marknaden erbjuder en bra bit över dubbla pengar så kan jag inte motstå ett spel. Så jag finner ett stort värde i oddset 2,28 på att båda lag gör åtminstone ett varsitt mål i matchen.

Själva oddset 2,28 på att båda lag gör mål i matchen finnes hos Unibet , 888sport & LeoVegas .
---
Bekräftad startelva - Real Valladolid:
Yoel, Javi Moyano, Kiko Olivas, Fernando Calero, Nacho Martinez, Keko, Anuar, Ruben Alcaraz, Oscar Plano, Enes Unal & Sergi Guardiola.

Bekräftad startelva - Getafe:
David Soria, Vitorino Antunes, Leandro Cabrera, Djene Dakonam, Damian Suarez, Mathias Olivera, Mauro Arambarri, Nemanja Maksimovic, Leandro Cabrera, Angel Rodriguez & Jaime Mata.
---

This is the stats tab
This is the post tip