Dags för första mötet mellan Röda Stjärnan och Milan när 16-delsfinalerna i Europa League drar igång.
Mitt speltips: Milan rak seger till 1,88 hos Unibet , LeoVegas eller Casumo .

”Men Milan har ju viktig match i ligan mot Inter i helgen”, tänker ni. Yes, men så här lyder min take.
Milans förlust mot Spezia, som var den första på bortplan den här säsongen i ligaspelet, tycker jag kom perfekt inför det här mötet. Det var en riktig plattmatch vilket jag har svårt att se Pioli tillåta ske igen. Risken för att underskatta serberna bör ha minimerats ordentligt samtidigt som det kommer bli en hel del förändringar i Milan med tanke på söndagens derby. Fräscha reservspelare som får chansen att visa upp sig en sådan här match ser jag nästan bara som positivt.

Visst bör man ha respekt för den serbiska dominanten. Vi minns ju bland annat CL 2018 när Liverpool fick smaka på Rajko Mitics krafter och en 2-0-mina. 66 raka hemmamatcher i ligan (typ) utan förlust (rätta mig om jag räknat fel) talar ju sitt tydliga språk att kvalitet finns. Häftig match för Röda Stjärnans tränare, Dejan Stankovic, med 231 matcher i bagaget i Inter. Ser det även som en extra sporre för Milanspelarna att knäppa en gammal rival på näsan!

Milans troliga elva Sportsgambler.com.
Donnarumma; Dalot, Gabbia, Tomori, Theo Hernández; Bennacer (Tonali), Meïte; Castillejo, Krunić, Rebić; Mandžukić

Röda Stjärnans troliga elva Sportsgambler.com.
Borjan; Degenek, Milunovic, Rodic; Ivanic, Sanogo, Petrovic, Kanga, Gajic; Ben, Pavkov

Långtidsskada på Aleksandar Katai samt Vejko Nikolic som troligtvis ej blir spelklar hos hemmalaget. I övrigt ser det bra ut. Historiskt så har serberna haft tufft mot italienska lag i europasammanhang. Endast två vinster på 21 försök är statistiken - vi hoppas det håller i sig även i denna match.

Milans bredd imponerar, vilket vi har fått bevittna tidigare i turneringen. Och nu med en Mario Mandzukic på topp gör såklart att spelet blir extra intressant. Nyckelfaktorer:
• Milans bredd med spelsugna reserver
• Piolis revansch efter Spezia-fiaskot
• Röda Stjärnarn utan ”tolfte spelaren” - tror de lider av det.
• Mandzukic tillbaka i en startelva

Där har ni en sammanfattning av receptet till att spelet kommer hitta hem. Skiljer en klass mellan lagen och jag tror Milan kopplar ett tydligt grepp om dubbelmötet direkt.

Forza Milan!

This is the stats tab
This is the post tip