Roma:

Hade chansen att kliva upp på en andraplats i tabellen, men stod i veckan för ett monumentalt magplask när man mäktade med att förlora mot jumbon Cremonese, som inte vunnit en match på åtminstone ett par evigheter. José Mourinho drog på sig ett nytt rött kort från sidlinjen – hans tredje den här säsongen – och skapade även rubriker för sitt minst sagt märkliga beteende när han tittade när Romas U14 mötte Lazio.

Nu behöver dock Champions League-jagande Roma, nu nere på femte plats i Serie A och en poäng upp till fyran Lazio, fokusera fullt ut på söndagens ligabatalj mot ett alltmer formstarkt Juventus. Roma har vunnit två av de fem senaste i ligaspelet, men har där emellan också hunnit med att besegra Red Bull Salzburg och ta sig vidare till åttondelsfinal i Europa League där Real Sociedad väntar på torsdag, och kliver nu in i en viktig period av säsongen.

Chris Smalling är tillbaka från avstängning och lär kliva in i Romas trebackslinje här, endast Ebrima Darboe återfinns på frånvarolistan. Höstmötet mot Juventus slutade 1-1 – men dessförinnan har Juventus vunnit de tre senaste mötena lagen emellan.
Preliminär startelva: Patricio; Ibañez, Smalling, Mancini; Spinazzola, Matic, Cristante, Zalewski; Pellegrini, Dybala; Abraham

Juventus:

Bjöd på ett riktigt rallarslagsmål till Derby della Mole mot Torino i veckan, där Juventus kom tillbaka två gånger om och till slut lyckades säkra tre poäng via en 4-2-seger. Resultatet var ovanligt målrikt för att vara Juventus, som sällan bjuder på allt för mycket mål – varken framåt eller bakåt. Innan Turinderbyt hade Juventus hållit nollan i fyra raka matcher – samt 11 av de 14 senaste.

Defensiven är och har varit oerhört solid, men offensivt har man visat större kapacitet på sistone i takt med att skadeläget lättat. Trots att Turinderbyt kom att innehålla sex mål visar de underliggande siffrorna (1.52-0.97) att det kanske rasslade till i nätet lite mer än det brukar och mot ett José Mourinho-tränat Roma räknar jag med en lite mer ”normal” matchbild med två lag – och två tränare - som eftersträvar kontroll snarare än friflödande end-to-end-fotboll.

Skadeläget har som sagt lättat betänkligt för Juventus, där Max Allegri närmar sig en fullt tillgänglig trupp. Paul Pogba hoppade in och gjorde sin första match i Juventuströjan sedan comebacken – mycket glädjande, även om fransmannen lär få inleda på bänken här – och offensivt finns plötsligt både alternativ och konkurrens.

Preliminär startelva: Szczesny; Sandro, Bremer, Danilo; Kostic, Rabiot, Locatelli, Fagioli, De Sciglio; Di María, Vlahovic

Speltips:

Trots att Juventus bjöd på ett riktigt målkalas i derbyt mot Torino i veckan tror jag Allegris gäng kommer återgå mer till normen här och att vi mycket väl kan få se en ganska låst och stängd match mellan två lag och två tränare som sätter defensiven i främsta rummet och inte vill bjuda in till någon öppen matchbild. Nej i BLGM & Under 2.5 mål finns till 2,01 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip