Hemma på Stadio Olimpico tar AS Roma emot AC Milan i den italienska Serie A. Det är ett toppmöte då Roma parkerar på en fjärde plats och har fem poäng upp till tabelltvåan Milan. Båda lagen har spelat Europa League i veckan och tagit sig vidare från sina sextondelsfinaler - fast på helt olika sätt. Roma fortsätter att imponera i Italien och Europa medan Milan har hamnat i en formsvacka där de har svårigheter med att vinna. Här går jag helt på formen och spelar på Roma, med en liten försäkring.

Roma har denna säsong varit brutala på hemmaplan i Serie A, där de har 9 vinster, 3 kryss och noll förluster, samt 31:13 i målskillnad. Även i Europa League är de obesegrade på hemmaplan. Senast tog de emot Braga, där Roma hade med sig ett 2 - 0 resultat från första mötet. Roma roterade i truppen för att ha ordinarie spelare pigga och fräscha till denna match och lyckades ändå vinna med 3 - 1, efter mål av Edin Dzeko, Carles Perez och Borja Mayoral. Offensiven i Roma håller världsklass.

Det är inget fel på Milans offensiv heller, med Zlatan på topp. Däremot råder en formsvacka i laget där flera spelare har gått ner sig på sistone, i mitt tycke. Det hela började i ligan mot Spezia, där Milan knappt skapade någonting i 0 - 2 förlustmatchen. Detta följdes upp med en ny besvikelse i Belgrade, där Milan hade en 2 - 1 ledning mot Röda Stjärnan men släppte in ett sent kvitteringsmål i minut 93. Därefter blev det storförlust i derbymatchen mot Inter i ligan och senast 1 - 1 hemma mot Röda Stjärnan.

Att Milan gick vidare i Europa League på bortamål mot Röda Stjärnan vittnar om en mindre bra dagsform. Med det spelet som Milan har visat upp, både i ligan och ute i Europa, blir det väldigt svårt att kriga om poäng mot ett så pass hemmastarkt lag som Roma är i dagsläget. Därmed lägger jag ett spel på en Roma seger på asiatisk handikapp 0, med en försäkring på pengarna tillbaka vid oavgjort i matchen. Det blir alltså en förlust vid en Milan bortaseger och vinst vid en rak Roma seger i matchen.

Speltips Roma - Milan:
1 asian 0 (samma som Roma draw no bet) - odds 1.70 hos Nordicbet & Betsafe .

---
Bekräftad startelva från Sportsgambler.com - Roma:
Pau Lopez, Federico Fazio, Bryan Cristante, Gianluca Mancini, Leonardo Spinazzola, Jordan Veretout, Gonzalo Villar, Rick Karsdorp, Henrikh Mkhitaryan, Lorenzo Pellegrini & Borja Mayoral.

Bekräftad startelva från Sportsgambler.com - Milan:
Gianluigi Donnarumma, Davide Calabria, Simon Kjær, Fikayo Tomori, Theo Hernandez, Sandro Tonali, Franck Kessie, Alexis Saelemaekers, Hakan Calhanoglu, Ante Rebic & Zlatan Ibrahimovic.
---

This is the stats tab
This is the post tip