Söndagens kvällsmatch i den italienska Serie A hämtas från Stadio Olimpico i huvudstaden där AS Roma tar emot Napoli. Marknaden anser att det är ett vidöppet toppmöte medan jag ser Roma som klara favoriter. Dagsformen är helt okej, men inte mer än så, hos de båda lagen som har 50 poäng i tabellen och parkerar på Europa platserna, alltså femman och sexan. De har två poäng upp till fyran Atalanta, som sitter på den sista Champions League biljetten så detta möte är av stor vikt för alla.

Roma kommer till denna match från en överraskande förlust borta mot bottenlaget Parma. Det ska sägas att Roma har tappat en hel del poäng på bortaplan samt mot topplagen i Italien. På hemmaplan har Roma dock varit urstarka med 10 segrar, 3 kryss och endast en förlust som kom mot tabelltvåan AC Milan. Till denna match får de klara sig utan avstängde backen Bruno Peres, samt att mittfältarna Henrikh Mkhitaryan och Jordan Veretout är fortfarande skadade. Det är tre stora avbräck för Roma.

Även Napoli har tre stora avbräck i startelvan, då segermatchen borta mot Milan kostade dem dels en avstängning på försvararen Giovanni Di Lorenzo, som drog på sig sitt tionde gula kort för säsongen, samt att anfallaren Dries Mertens utgick skadad. Anfallskollegan Andrea Petagna har återgått till träning men väntas inte vara helt spelklar till detta möte. Napoli ska ha all beröm för att ha tagit en trepoängare senast mot Milan, även om Milan då var trötta efter Manchester United mötet i Europa League.

Då Roma är fortsatt urstarka på hemmaplan i ligan är det en stor fördel till dem, eftersom de är så pass svårslagna på Olimpico, där de oftast vinner. Därmed lägger jag ett spel på en Roma seger på asiatisk handikapp 0, med en försäkring på pengarna tillbaka vid oavgjort i matchen. Det blir alltså en förlust vid en Napoli bortaseger och vinst vid en rak Roma seger i matchen.

Speltips Roma - Napoli:
1 asian 0 (samma som Roma draw no bet) - odds 1.98 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Bekräftad startelva från Sportsgambler.com - Roma:
Pau López, Roger Ibañez, Bryan Cristante, Gianluca Mancini, Leonardo Spinazzola, Amadou Diawara, Rick Karsdorp, Lorenzo Pellegrini, Stephan El Shaarawy, Pedro Rodriguez & Edin Dzeko.

Bekräftad startelva från Sportsgambler.com - Napoli:
David Ospina, Elseid Hysaj, Nikola Maksimovic, Kalidou Koulibaly, Mario Rui, Fabián Ruiz, Diego Demme, Matteo Politano, Piotr Zielinski, Lorenzo Insigne & Dries Mertens.
---

This is the stats tab
This is the post tip