Champions League och 8-delsfinal, returmöte mellan Roma och Shakhtar.
Roma att avancera plockas till 1.95 hos Betsson , ger snarlikt odds hos LeoVegas och Unibet med. Raka ettan finns till bäst odds (1.75) i skrivande stund finns hos Coolbet .

Senaste mötet:
Shakhtar Donetsk - Roma 2-1

Det första mötet hade två helt olika ansikten. Den första halvleken dominerades av Roma och italienarna ledde välförtjänt i paus med 0-1. Om det var Skakhtar eller Roma som kom ut som ett helt annat lag i andra halvlek låter jag vara osagt, men den andra halvan av matchen dominerades av ukrainarna och vann sedermera rättvist.

Roma kommer stärkta inför returmötet med två moralhöjande segrar i ryggen - 4-2 borta mot Napoli och 3-0 hemma senast mot Torino. Di Francesco blev tvungen att vila två nyckelspelare mot Torino senast på grund av avstängning, Dzeko och Fazio. Naturligtvis ett plus för Roma att de återkommer, då båda spelarna visat bra form, inte minst Dzeko som satte två baljor i Neapel i hans senaste match.
Karsdorp, Silva och Defrel saknas i Roma. Inga spelare som gör skillnad så Di Francesco kommer att mönstra bästa tänkbara lag.

Shakhtar Donetsk dominerar ukrainsk fotboll tillsammans med Dynamo Kiev och ska naturligtvis inte underskattas. Men om Roma kommer upp i sin högsta nivå ska italienarna vara numret för stort under 90 minuter. I synnerhet på hemmaplan där den främsta motiveringen för spelet ligger. Shakhtar är urstarka i Ukraina. Bortaplan då? Inte ens i närheten lika bra. Trots att laget ofta gör det bra i Europasammanhang så har Shakhtar noterats för 6 förluster i de 7 senaste matcherna (15-2 målskillnad) i Champions League. Så sent som säsongen 15/16 så förlorade man mot Malmö FF på Swedbank utan att ens göra mål.

Shakhtar har några jobbiga avbräck; Krivstov (b) är skadad medan Srna (b) är avstängd.

Preliminära laguppställningar (whoscored):

Roma (4-2-3-1)
Alisson; Florenzi, Fazio, Manolas, Kolarov; De Rossi, Strootman; Ünder, Nainggolan, Perotti; Dzeko

Shakhtar Donetsk (4-2-3-1)
Pyatov; Butko, Ordets, Rakitskiy, Ismaily; Fred, Stepanenko; Marlos, Taison, Bernard; Ferreyra

Med bästa tänkbara elva, hemmaplan och boostat självförtroende bör Roma kunna lösa det här.

Tippar 3-1, vad tror ni?

@3quartistan på twitter

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip