Roma slåss i toppen och tar emot Torino.

Förra säsongen
Roma - Torino 3-2
Torino - Roma 0-1

Serie A
4. AS Roma 17 10 5 2 33:17 35
10. Torino 17 6 3 8 22:26 21

Roma hemma
8 5 2 1 18:11 17

Formen
V, O, O, V, V

Senaste match
Fiorentina - Roma 1-4

Torino borta
8 3 1 4 13:14 10

Formen
F, V, V, O, F

Senaste match
Torino - SPAL 1-2

Jag var inte särskilt imponerad av Roma i inledningen på säsongen. Det kändes som att man taktiskt inte hittat rätt och levde alldeles för hårt på individuella prestationer. Men ju senare på hösten desto bättre och jämnare på det sättet, tycker jag. Roma avslutade hösten med fyra segrar av fem möjliga i Serie A. 3-0 mot Brescia, 1-3 borta mot Hellas, 0-0 borta mot Inter, 3-1 hemma mot Spal och klara 1-4 borta mot Fiorentina. När det stämmer för Roma så vinner man ofta med mer än ett mål. Nu är det omstart efter julen och så vidare, men utifrån truppläge och hemmaplansfördel så ser jag ingen anledning till att Roma inte skulle kunna slå Torino.

Gästerna är ett kompetent lag - och man har fina Belotti på topp - men det är inte samma klass som Roma. Trots att det bara skiljer sex positioner i tabellen (Roma fyra och Torino tia) så är det 14 poäng mellan lagen. Torino avslutade hösten med 3-3 borta mot Hellas och torsk med 1-2 hemma mot SPAL. Sisådär bra gjort... Nej, här tror jag att Torino får tufft. Roma har en härlig spets med Zaniolo, Pellegrini och Dzeko framförallt. Även ytterbacken Kolarov imponerar hela fem mål framåt. Roma har många spelare som kan avgöra.

Tillägg här är att Torino har många spelare borta. Duktige Ansaldi avstängd liksom Bremer. Ett gäng skador som inte gör chanserna bättre heller.

Preliminära elvor (Gazzetta)

Roma (4-2-3-1) Pau Lopez - Florenzi, Mancini, Smalling, Kolarov - Veretout, Diawara - Zaniolo, Pellegrini, Perotti - Dzeko

Saknar: Zappacosta, Cristante, Pastore, Santon, Kluivert, Fazio

Torino (3-4-2-1) Sirigu - Izzo, Nkoulou, Djidji - De Silvestri, Lukic, Rincon, Aina - Verdi, Berenguer - Belotti

Saknar: Lyanco, Falque, Parigini, Baselli, Edera, Millico. Avstängda: Bremer, Ansaldi

SPELTIPS
Jag spelar Roma asian hcp -1 (pengarna åter vid uddamålsseger) till 1.73 hos Bethard (3/5 units). Den som vill ha högre odds kan spela -1,5 till 2.28 hos samma bolag.

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip