Speltips: Över 2,5 mål i matchen till 1.80 hos bet365 .

Rosenborg tar emot Hearts när en ny runda av kvalet till Conference League ska startas för dessa två lag. På pappret en jämn historia, så istället för att välja sida blickar vi mot ett annat spel.

Rosenborg har äntligen fått lite fart på den här säsongen efter en väldigt svag och tafatt start. Tillsammans med avancemang från förra rundan i detta kval, som dock blev tuffare än det kanske borde blivit, har man även fyra raka segrar i ligaspelet och sammanlagt sex raka matcher utan förlust i alla tävlingar. Visst är det inte samma Rosenborg som för ett par år sedan, men bättre än en åttondeplats i ligan tycker jag man trots allt är.

På andra sidan plan står skottska Hearts, som kommer från en premiärseger i den skottska ligan med 2-0 mot St. Johnstone. Att man inte har spelat mer än en tävlingsmatch på ett par månader är självklart något som ligger till Rosenborgs fördel, men jag tror Hearts kan bjuda upp till dans oavsett.

Goda chanser till mål

I en match och ett dubbelmöte jag förväntar mig bli ganska tajt, tror jag dock vi kan ha en målrik historia att vänta oss på Lerkandel. Rosenborg har i deras fem av senaste sex matcher gått över 2,5 målslinan. I båda deras två senaste kvalmatcher har resultaten blivit 2-2, så om det är en fingervisning av vad detta dubbelmöte har att erbjuda är vi rätt på det här spelet.

Hearts har som sagt endast spelat en match hittills den här säsongen där man vann med 2-0. Det var dock en match man hade kunnat gjort något mål till i sett till hur mycket boll man hade och antalet målchanser. Det finns ett par spännande spelare offensivt och nu när man fick en bra start på ligaspelet tror jag inte man åker till Norge för att endast delta.

Jag tror på en hyfsat målrik historia på fina Lerkendal och väljer därför att spela över 2,5 mål i matchen till 1.80 hos bet365 !
This is the stats tab
This is the post tip