Speltips 1: Helsingborg vinner matchen med minst två mål (-1.5) till 2.88 hos Svenska Spel

Speltips 2: Helsingborg vinner matchen till 1.65.

______

Dags för Svenska Cupen mitt i allt. Kanske inte helt roligt för Helsingborgs IF som har fullt upp med att ta sig ur krisen som de befinner sig i. Det har inte varit en rolig säsong där mycket skador och svårt med kontinuitet satt sina spår. De har känts på gång flertalet gånger under tränare Stuart Baxter men likväl lossnar det aldrig helt. Nu var det fem matcher sedan en seger kom och läget börjar bli akut. Ska man då satsa på en cupmatch som främst ger något till nästa säsong?

Roligare är det för FC Rosengård som också hade förväntningar på sig inför året men som motsvarat dessa och är verkligen med på allvar i kampen om Ettan Södra. De värvade mängder av nya spelare efter att ha åkt ur Ettan Södra, men har fått ihop laget snabbt och värvat kvalitet. Har radat upp segrar och är nu uppe på 39 poäng på 17 matcher. Dessvärre blev det förlust i seriefinalen mot Hässleholms IF för någon match sedan. En match där man inte riktigt kom upp i nivå och inte fick de utrymmet man behöver. De har flertalet spetsspelare och är väldigt bolltrygga. De kommer definitivt vara med in i det sista i kampen om Ettan, men då krävs seger på seger. Nu har de inte gått ut med hur de ser på matchen i det täta spelschemat men väntar mig ändå att de ställer starkt manskap inledningsvis för att sedan försöka lufta truppen inför höstens tuffa spelschema där de måste rada upp segrar.

Helsingborg väntas ställa upp med:
Kalle Joelsson – Andreas Landgren, Charlie Weberg, Emil Hellman – Wilhelm Loeper, Ervin Gigovic, Adam Hellborg, Rasmus Jönsson, Simon Bengtsson – Amar Muhsin, Amin Al Hamawi.

En elva som känns starkare än förväntat. Visar att man inte tar något för givet här, men det återstår att göra jobbet på planen och inte tro att något ska lösa sig av sig självt. Självförtroende lär det inte sprudla av hos gästerna men i detta fall kanske det kan bli något positivt utav det. En match med inte riktigt samma press även om de ska städa av ett div.2-lag så är läget mycket mer prekärt i Superettan än i Svenska Cupen som mer skulle bidra till en bra försäsong inför 2024.

Med tanke på läget Helsingborg befinner sig i så bör de ej underskatta Rosengård

Ett lag med betydligt större erfarenhet och det verkar som Baxter vill få fart på laget och en seger skulle givetvis ge lite självförtroende igen även om det är en match man bara ska städa av. FC Rosengård är ett bra lag men inte lika disciplinerade och förmågan att stänga matcher som sin topprival Hässleholms IF i samma serie. Här skiljer det ändå ett par nivåer i grundkapacitet och Rosengård har knappt hunnit vila ifrån sin seriematch där de även inför hade ett par skador. Jag gillar oddset på Helsingborg med den förväntade elvan och kanske är det så högt just nu pågrund av hur Helsingborg också uppträtt tidigare i cupen där de åkt ut tre gånger i denna omgång. Visserligen lär det vara jämnt inledningsvis och ett taggat hemmalag men att sedan Helsingborg orkar mer och visar klasskillnaden.

Speltips 1: Helsingborg vinner matchen med minst två mål (-1.5) till 2.88 hos Svenska Spel

Speltips 2: Helsingborg vinner matchen till 1.65.
This is the stats tab
This is the post tip