Janne Andersson roterar friskt och det är många gubbar som vill ta chansen.

Efter 1-2-torsken hemma mot Chile blir det en helt ny startelva som ställs på benen borta mot Rumänien.

12. Karl-Johan Johnsson - 16. Johan Larsson, 18. Pontus Jansson (K), 14. Filip Helander, 6. Niklas Hult – 21. Jimmy Durmaz, 15. Alexander Fransson, 13. Oscar Hiljemark, 19. Ken Sema – 11. John Guidetti, 22. Isaac Kiese Thelin.

Det finns många spelare här som vill ta chansen att visa Party-Janne att de ska vara med och slåss om en plats i startelvan till Ryssland i sommar. Intressant att titta på med tanke på mitt hörnspel är att Sverige skickar ut offensiva kanter. Johan Larsson och Niklas Hult är båda löpsugna ytterbackar. Både Ken Sema och Jimmy Durmaz gillar att utmana. Kiese Thelin bör man söka pannan på i boxen och John Guidetti är pigg på att ta löpningar i djupled.

Matchen spelas på en plan i Craiova (Rumänien) som tagit så mycket stryk av kylan så att varken Rumänien eller Sverige tränat på den inför matchen. Det blir därför kanske inte läge för finspel och kombinationer centralt - utan mer kamp och fokus på bollar in i box/fasta situationer.

Med tanke på hur mycket Sverige roterar vågar jag inte spela på de blågula, och kan definitivt se Sverige torska eller spela oavgjort beroende på hur Rumänien väljer att matcha sitt lag. Så länge inte Sverige tar en tidig ledning så tror jag att man fixar fem hörnor.

En liknande värdemätare var mot Bulgarien borta i kvalet, då vann Sverige hörnorna med 5-9. Rumänien har släppt till över 4,5 hörnor i sina tre senaste matcher mot Israel (5), Holland (6), Danmark (8) där de två första var träningsmatcher och den sista VM-kval.

SPELTIPS
Spelar Sverige över 4,5 hörnor till 1.84 hos MrGreen (2/5 units)

(Om du är ny kund hos MrGreen får du dubbel vinst vid ditt första spel - upp till 5000 kr!)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip