Gauthiod leder alltså division två norra Götaland med 26 gjorda mål på 19 matcher. Åtta plusmål som serieledare tyder inte direkt på ett överlägset lag, eller hur?
Men man är hur som helst fyra poäng före Assyriska, och det är ju trots det som räknas.

Rynninge är absolut inte ett sämre fotbollslag än dagens gäster. Det kan ingen inbilla mig. Visst, det skiljer åtta poäng lagen emellan i skrivande stund, men då ska vi ha klart för oss att Rynninge haft marginalerna emot sig hela säsongen - Gauthiod har haft sina med sig.
Kan det verkligen fortsätta så under en hel säsong? Jo, visst. Absolut. Men hade någon innan säsongen sagt att jag skulle få galet höga 2,80 på Rynninge hemma mot Gauthiod, ja då hade jag tömt Fort Knox på allt dess guld och dunkat ettan.
Gauthioderna hade alltså som målsättning att hålla sig kvar. Det säger en del.
Dessutom tror jag att stora, tunga Gauthiod passar ett spelskickligt Rynninge som handsken.

Rynninge har egentligen inget att spela för alls. En mikroskopisk chans att vinna serien.
Men det passar det här gänget alldeles utmärkt. Att spela utan press är ibland mycket enklare än att lira med kniven mot strupen. Vilket örebroarna visade med råge förra helgen när man reste ner till Göteborg och slog serietvåan Assyriska.
Gauthiod var säkert nöjda. Men till fantastiska 2,80 så MÅSTE jag tro att det är Assyriska som får skicka tackblommor till 019-området den här gången.

This is the stats tab
This is the post tip